Hele laget havnet i karantene etter smitte: – Det er en todelt situasjon

Byåsen-trener Atle Oliver Johansen har ikke hatt den beste oppladningen til lagets neste kamp. Her sammen med korsbåndskadde Julie Bøe Jacobsen.

Byåsen-trener Atle Oliver Johansen har ikke hatt den beste oppladningen til lagets neste kamp. Her sammen med korsbåndskadde Julie Bøe Jacobsen. Foto:

Etter ti dager i karantene skal Byåsen igjen spille om poeng, til tross for kun et fåtall treninger før kamp.

DEL

28. desember kom beskjeden fra Byåsen: En spiller på laget hadde testet positivt på koronaviruset. Spilleren testet seg på julaften, og både spillere og støtteapparat ble satt i ti dagers karantene. Laget tok fellesferie 22. desember.

Den opprinnelige kampen mot Flint Tønsberg 3. januar ble dermed utsatt.

Onsdag skal laget igjen ut på parketten, etter en lite heldig oppladning. Det forteller Byåsen-trener Atle Oliver Johansen.

– Det er ikke en god situasjon for oss. Vi har hatt to treninger siden før jul. Nå handler det om å klargjøre spillerne til kamp på best mulig måte, forteller treneren.

Få treninger

Det er Tertnes som venter på motsatt banehalvdel onsdag klokken 18.00. Den kampen kan du se direkte på Nidaros.no.

Byåsen-spilleren som testet positivt er fortsatt i karantene. En annen spiller er også fortsatt i karantene på grunn av smitte fra et annet sted.

Tertnes på sin side har allerede vært gjennom uker med karantene og smitte etter en europacuptur i oktober. Nå er Johansen og Byåsen mest opptatt av skadeforebyggende trening før Tertnes-kampen.

– For det første, så blir man satt litt på sidelinjen i en slik situasjon. Karantenen er opplest og vedtatt, og slik funker det. Det har vært okay å forholde seg til, men vi har bare hatt et par dager å forberede laget. Vi snakker om tre treninger på over to og en halv uke, sier Johansen.

Onsdag blir årets første mulighet for Kristin Loraas Eiriksson og Byåsen til å plukke poeng.

Onsdag blir årets første mulighet for Kristin Loraas Eiriksson og Byåsen til å plukke poeng. Foto:

– Todelt situasjon

Da Byåsen publiserte nyheten om koronasmitten på egne hjemmesider, skrev de følgende:

– Dette er selvsagt en uheldig situasjon å komme i, men vi føler oss trygge på at vi har fulgt gjeldende retningslinjer for aktivitet, sto det i pressemeldingen.

Den oppfatningen deler Johansen.

– Hvordan skal dere angripe en slik kamp?

– Vi spiller kampen vi. Vi har fokus på oss selv. Jeg har ikke tenkt noe spesielt på det. Jeg tenker at vi er privilegerte som får lov til å spille og trene akkurat nå. Samtidig er det en uheldig situasjon, med tanke på at vi har hatt for få treninger før kamp. Det er en todelt situasjon, sier treneren til Nidaros.

Byåsen ligger på åttende plass etter ti spilte kamper og åtte poeng. Tertnes på sin side ligger tre plasser foran.

Kampen mot Tertnes kan du se direkte her.

Atle Oliver Johansen har nok mye å tenke på før comebacket mot Tertnes onsdag.

Atle Oliver Johansen har nok mye å tenke på før comebacket mot Tertnes onsdag. Foto:

Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken