– «Dere kan ikke gjennomføre», «skal dere virkelig ut?», slike meldinger kom det hele lørdagen og søndagskvelden, forteller Bjørn Rex Larsen til Nidaros.

Isbaderen, sammen med Ann Iren Engmann og to andre, skulle egentlig svømme fra Munkholmen og inn til Piren søndag formiddag, men været satte en solid stopper for det.

LES OGSÅ: Her øver Ann Iren og Bjørn hver dag – søndag skal de svømme fra Munkholmen

Men det var ikke uten protester. Larsen forteller at han forsøkte i det lengste å få det til å gå opp. Beskjeden fra båtselskapet som skulle følge dem, var at svømmingen måtte være ferdig til klokken 12.

– Det satt langt inne å utsette, det må jeg si. Vi har planlagt for dette så lenge, og vi har ordnet med skikkelig arrangement på Piren hvor folk kunne stå og følge mens det var skikkelig folkefest. Vi forsøkte å få til start klokken 8, men hvem møter vel opp i mørket? Vi hadde svømt bare for å gjennomføre, og det er ikke det vi ønsker, sier han.

Meldinger fra bekjente og venner, gjorde at Larsen fikk tenkt seg om.

– Det hadde vært uforsvarlig å legge på svøm med 27 meter i sekundet.

– Jeg har aldri vært redd når jeg har isbadet. Men det var noen minutter der jeg tenkte at dette ikke trengte å gå så bra

Selv om uværet ikke slo til for fullt før på kvelden søndag, har det vært ruskevær i Trondheim i flere dager. Først med ekstremværet Gyda, så stormsenteret som slo til søndag kveld.

Også i dagene fremover er det varslet vind, regn og snø.

Larsen poengterer at de ikke har avlyst.

– Vi har bare utsatt det. Søndag 30. januar blir det folkefest på havna og da skal vi ut.

Nidaros kommer til å sende direkte fra seansen.