Harry Tiller har 25 år bak seg som journalist, reportasjeleder og deskjournalist i Adresseavisen. Overraskelsen var derfor stor da han i 2020 gikk over til å bli kommunikasjonssjef i Trondheim kommune.
Kort tid etter kom korona – og tilværelsen som kommunikasjonssjef ble alt annet enn stille og rolig.
Men hvem er egentlig Harry Tiller? Hva gjør han når han ikke jobber? Og hva gjør ham skikkelig glad?
Nidaros har forsøkt å bli litt bedre kjent med ham.
Hvor er du vokst opp?
– Jeg har vokst opp i Namsos
Hva har gjort mest inntrykk på deg det siste året, på godt og vondt?
– Det er så mye som gjør inntrykk. Det gjør inntrykk på den gode siden når folk klarer å samarbeide og finne løsninger på utfordringer sammen, på tvers av fagområder og ståsteder. Det ser vi mange eksempler på der jeg jobber, i Trondheim kommune. Da oppnår man noe flott sammen og får bevist at 2+2 kan være mye mer enn 4. På vondt så er det vanskelig å komme unna den politiske utviklingen i USA. Det gjør stadig inntrykk å se et land og et folk så splittet og delt.
Hva gjør deg skikkelig glad?
Så mye ulikt. Godt vær, godt skiføre, å få en fisk, å sykle men også å se at vi oppnår noe sammen. At man sammen med andre når felles mål eller løser et problem.
Hva gjør du når du ikke jobber?
– Da er jeg mye på hytta, ut i båten eller på en eller annen form for tur. Ellers er jeg glad i å trene, og bruker sykkelen så mye jeg kan.
Kan du fortelle noe om deg selv som få vet om?
– Tja, jeg er veldig glad i musikk, men veldig umusikalsk. Alle forsøk på å lære å spille et instrument har gått rett i dass.
Hva gjør du når ingen ser deg?
– Synger med den stemmen jeg har.
Har du et godt råd til de som leser denne saken?
– Ikke bry deg så mye om hva andre synes om deg. Gjør så godt du kan.
Hva er det tøffeste du har vært gjennom?
– Sykdom i nær familie.
Hva gjør deg provosert?
– Falske nyheter, klimafornektere og Donald Trump
Hva gjør deg rørt?
– Det kan være mye. En god bok, en god film eller når noen viser omtanke og varme mot andre. Det trenger ikke være rettet mot meg. Jeg tar til tårene over en god tale i et bryllup, en bursdag eller slike ting.
Er det noe i dagliglivet som kan gjøre deg irritert?
– Folk som ikke kjører når lyset blir grønt, de som prater med mobilen på høyttaler på trikken og ungdom med ankelsokker og tøysko som vasser gjennom dypsnøen på Byåsen.
Har du en guilty pleasure?
– Nja, den private spillelista mi på Spotify har ikke bare 70-talls rock for å si det sånn.
Hva er det flaueste du har opplevd?
– Kan ikke komme på noe som har vært flaut nok til å huske så lenge.
Hva er ditt stolteste øyeblikk?
– Vanskelig spørsmål. Å bli pappa er jo svært, å gjennomføre to krysninger av innlandsisen på Grønland gir også en betydelig følelse av stolthet. Opplever til tider stolthet over egne og andres prestasjoner i hverdagen, og det er nok like viktig som å peke på det stolteste øyeblikket i et langt liv.
Hvordan er balansen din mellom jobb, familie og fritid?
– Mye jobb til tider, spesielt under pandemien. Ellers syns jeg det går fint å balansere dette. Tilbringer mye fritid sammen med familien på hytta og på tur og er ellers relativt flink til å legge bort jobben når det er muligheter for det.
Hva inspirerer deg?
– Folk som vil, tør og prøver.
Hvor mange ganger i uka lager du middag?
– Varierer litt, men to-tre ganger må jeg få lov til å påstå.
Har du noen personer som har motivert deg? Hvorfor?
– Det er sikkert mange gjennom ulike faser av livet, men min bestefar og min far er nok de som har gitt meg mye motivasjon til å stå på, ha tro på egne evner og meningers mot. Det har vært viktig opp gjennom livet.
Har du et vendepunkt i livet? Noe som har gjort deg til den du er i dag?
– Å bytte jobb etter et langt liv i journalistikken var et stort vendepunkt. Jeg vet ikke om det har gjort meg til den jeg er i dag, men det har forandret livet på mange måter å «bytte» side på den måten.
Hva bekymrer du deg for? Hvorfor?
– Jeg bekymrer meg for utviklingen i USA og andre land som er i ferd med å skape enorme avstander mellom folk, der konflikter og splid dyrkes som politiske verktøy og hvor demokratiet trues.