Gå til sidens hovedinnhold

Hareide lar seg ikke friste av å «jukse» i gullkampen. Fortsetter med suksessoppskrift

Onsdagens cupmøte med Viking er smått historisk.

STAVANGER:

Rundt 15 grader og lett trøndersk regn.

Det er fasiten under den grå rogalandshimmelen onsdag kveld, der RBK har to ting å revansjere før cupmøtet med Viking.

Etter å ha gått 29 kamper uten å tape mot Viking, ble det i fjor høst 3-0-tap på SR-Bank Arena etter dommerskandalen der Tore Reginiussen handset utenfor streken og fikk straffe imot.

I august ble det fortjent 2-1-tap mot siddisene.

- Uhyre viktig

Nå blir det eliteseriemotstand i tredje runde av cupen, etter Fotballforbundets nye trekningsmodell. Det blir første gang trønderne støter på slik motstand så tidlig i cupen.

Åge Hareide ser likevel positivt på det.

Les også

Dette mener RBK-profilen er plussene og minusene med Hareide-grepet: – En rolle jeg kan bli god i

– Vi er bare tre kamper fra Ullevaal, så vi må vinne. Vi bortprioriterer ikke cupen i det hele tatt. Denne kampen er uhyre viktig, sier RBK-sjefen.

– Så det frister ikke å jukse i gullkampen og hvile spillere?

– Nei, absolutt ikke.

Prøver på ny

Det gjør ikke Hareide heller. Han har med seg noe som tyder på en ny trebackslinje:

RBK 3-4-2-1: André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Even Hovland, Jonathan Augustinsson – Adam Andersson, Per Ciljan Skjelbred, Edvard Tagseth – Carlo Holse – Olaus Skarsem – Noah Holm, Emil Konradsen Ceïde

Dahl Reitan syns det nye systemet til RBK er spennende.

– Generelt er det en rolle som kan passe meg fint fordi jeg får brukt fart bakover og dekke korridorene. I tillegg kan jeg støte framover med sikring bak, det er mindre farlig, sier Dahl Reitan.

Hareide tok grep rundt spillernes mentale trening. RBK-profilen applauderer: – Sinnssykt mye å si

– Dessverre blir jeg mindre offensiv, jeg liker å være med framover. Men jeg må gjøre det som er best for laget, jeg tror det er en rolle jeg kan bli god i, fortsetter han.

Avsluttes neste vår

– Vi vil forsøke å legge oss lavere på utebane, for å gjøre oss litt mer kompakte. Vi har stort fart framme som vi kan kontre på. Så vil vi fange Sarpsborg, og kontre på de. Score målene på den måten, sa Hareide til Eurosport etter 3-1-seieren mot Sarpsborg 08 søndag.

Etter 7–0 mot Melhus og 11–1 mot Orkla ble altså motstanden adskillig tøffere nå, i årets siste cupkamp. Resten av cupen fullføres våren 2022.

Kommentarer til denne saken