– Jeg blir helt rørt av å se hvor mye folk har gitt til Samfundet under denne aksjonen. Dette visertydeligere enn noen gang hvor mye organisasjonen og vårt kjære runde hus betyr for mange, sier Samfundetleder Karen Mjør i en pressemelding.

Nidaros har tidligere omtalt hvordan duken holdt på å falle ned, og hvordan folk ønsket å betale flere tusenvis av kroner for å sikre seg en bit av Samfundet-historien.

Én betalte 10.000 kroner

Nå er tallene klare: Duken hentet inn 362.193 kroner fra 362 ulike donasjoner. Flere av disse var store spleiselag, opplyser Samfundet. Den største individuelle donasjonen var på 10.000 kroner.

– Denne dugnadsånden viser virkelig hva som er så spesielt med både Samfundet og studentfrivilligheten i Trondheim. Vi vil si tusen hjertelig takk til alle som har bidratt til å hjelpe Samfundet i en vanskelig økonomisk tid, sier Mjør.


Noen betaler flere tusen for å sikre seg en bit av denne 91 år gamle duken

Har tapt over 2 millioner kroner

Storsalen er fortsatt ikke klar for å ta imot besøkende i august. Det er mye som skal til. Det totale tapet etter å ha holdt dørene stengt er på 2.197.000 kroner. Dette etter å ha mottatt støtte fra arrangørordningen og Samskipsnaden.

De har nå søkt kommunen om støtte på 3 millioner kroner.

– Det er ikke tvil om at korona har ført til store tap for Studentersamfundet. Det at duken datt ned på toppen av det hele gjorde det også mer utfordrende. Selv om vi har fått inn en imponerende sum fra våre medlemmer, er det enda mye igjen, sier Mjør.

Samfundet håper å åpne dørene igjen 10. august.