Norges fotballforbund (NFF) har søkt om å få arrangere innledende VM-kvalikrunde i futsal i Trondheim i april 2022. Det skriver forbundet på egen hjemmeside.

– Vi skal gjøre alt vi kan for at dette skal bli en folkefest. Jeg kan garantere for en topp motivert spillergruppe som forhåpentligvis med dette får muligheten til å vise seg frem for hjemmepublikum igjen. Med norske flagg og støtte fra tribunen tror jeg vi har gode muligheter for å kvalifisere oss for videre spill i VM, selv om det helt sikkert blir tøffe kamper, sier Silvio Crisari, landslagssjef i futsal, ifølge fotball.no.

Kampene vil spilles i Utleirahallen.

Den innledende VM-kvalifiseringsrunden arrangeres som miniturnering med fire lag som går over fem dager (4.-9. april) mot motstandere med forholdsvis lik koeffisient på UEFA-rankingen. Norge vil spille tre kamper i turneringen, og gruppevinner går videre til hovedrunden i VM-kvalifiseringen.

Det er ikke tilfeldig at runden søkes til Trondheim og Trøndelag, skriver fotball.no. Utleira Futsal har hele Utleira Idrettslag med seg i ryggen når de planlegger for et slikt arrangement sammen med NFF Trøndelag. Kretsen har også rekordpåmelding til årets futsalsesong. For eksempel er det over 20 kvinne seniorlag påmeldt ny sesong, og på herresiden blir det minst tre divisjoner hvor hele kretsen tas i bruk.

– Vi tror at et slikt mesterskap i vår krets kan bli en folkefest, og vi håper at UEFA tilgodeser oss med et slikt arrangement. Hvis vi blir tildelt denne runden blir dette et spennende samarbeidsprosjekt mellom kretsen, Utleira og Konkurranseavdelingen i NFF som vi skal bruke til å bygge videre på den voksende futsalinteressen både lokalt og nasjonalt, sier Kristoffer Govasmark, leder konkurranseutvikling i NFF Trøndelag, til fotball.no.