OPPDATERING: Politiet melder at også en kvinne i 50-årene er pågrepet, siktet for grov kroppsskade. Dermed er de to etterlyste personene pågrepet torsdag kveld.

Den andre personen som ble pågrepet torsdag kveld er en mann i 50-årene, også siktet for grov kroppsskade. Mannen ble pågrepet i området der hendelsen fant sted, opplyser politiet i en pressemelding.

Pågrepet hos bekjente

Påtaleansvarlig Bente Bøklepp forteller at kvinnen ble funnet i Heimdal-området etter klokken 21, mens mannen ble funnet noen timer tidligere i Lademoen-området.

- Han ble pågrepet hos noen bekjente i en leilighet ikke langt unna hendelsesstedet, sier Bøklepp.

- Har dere en formening om hvem som avfyrte våpenet?

- Det er en del av den taktiske etterforskningen vi skal gjennomføre. Målet er å finne ut hvem av dem som eventuelt har avfyrt, men basert på opplysninger i etterforskningen så langt har vi bakgrunn til å sikte begge for medvirkning til grov kroppsskade, svarer hun.

- Har dere identifisert gjerningsvåpenet?

- Det er også en del av det vi ønsker å finne ut av i den videre etterforskningen, hvilket våpen som ble benyttet. Utover det er det for tidlig å si noe om gjerningsvåpenet, sier Bøklepp.

I pressemeldingen opplyses det om at avhør av de siktede mest sannsynlig vil skje i morgen formiddag.

Totalt fire siktede

Tidligere torsdag formiddag pågrep politiet to andre, en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene. De er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. Siktelsen er ikke frafalt, men disse to er løslatt.

Bakgrunnen er at en mann ble skutt på Lademoen natt til torsdag. Mannen er på St. Olavs hospital, men er ikke livstruende skadd.

Politiet skriver i pressemeldingen at de fremdeles ønsker tips i saken og at alle observasjoner av personer og kjøretøy er av interesse.

Personer som har sett eller hørt noe mellom klokken 2 og 3 i området Anders Buens gate til Anton Kalvaas gate på Lademoen, bes melde fra.