Navn og utfordrerposisjon. Det føles naturlig når Trondheims hockeylag og byavis nå går inn i et samarbeid.

– Ishockey er noe avisa Nidaros ønsker å satse mer på, så et samarbeid med hockeylaget Nidaros er mer enn naturlig. I avtalen Amedia har inngått med TV 2, legges det opp til at vi i enda sterkere grad streamer Nidaros' kamper. Dette er et område vi ser at det er stor publikumsinteresse for, så det blir nok godt mottatt, sier sjefredaktør og administrerende direktør Stig Jakobsen, og legger til:

– Både vi og hockeylaget Nidaros er i en utfordrerposisjon, så dette vurderer vi som en god match.

Synlighet for begge parter, sier Runar Hoff Skaråsen som er hockeyklubbens daglige leder.

– Det er ikke TIK- eller Rosenborg-tilhørigheten her. Vi trenger at folk ser at det skjer ting, og at vi ikke bare er synlig på egne plattformer, sier han.

Skal tilbake til eliteserien

«TIK» har blitt et ord forbundet med nostalgi for hockeyinteresserte fra Trondheim. Nedleggelsen i 2008 var tung, men RIHK, eller Rosenborg Ishockeyklubb, skulle bringe arven videre. Men i 2014 var det slutt der også. De økonomiske situasjonene i klubbene ble for krevende.

Nå mener Skaråsen det er tid for en ny trøndersk hockeyklubb blant den norske eliten. Etter 27 kamper leder trønderne førstedivisjon med fire poeng ned til Narvik. Topp-fire er sikret playoffkamper om opprykk til eliteserien, eller Fjordkraft-ligaen som det også heter.

– Vi kan si at muligheten ikke har vært bedre for Nidaros, egentlig. Jeg tror ikke vi får så mye bedre muligheter enn det vi har nå, sier Skaråsen.

– Er klubben klar til å ta det steget, både sportslig og finansielt?

– Vi budsjetter med det, og det ser lovende ut. Selvfølgelig er vi avhengig av å tre-fire gange det budsjettet vi har i dag dersom vi skal opp uten å bli overkjørt. Vi har et mål om å klare sluttspillet første året vi kommer opp. Da må vi konkurrere med en klubb som Lillehammer, og da må vi opp i rundt 15 millioner. Det er ikke voldsomme summer, men slik førstedivisjon er per dags dato, blir det et stort steg opp dit, sier han.

Lært av historien

Han er ikke i tvil om at Trondheim bør ha et topplag i eliteserien.

– Før var det veldig kult å dra på TIK-kamper. Det hører jeg fra alle. Det satses i RBK, som vil tilbake til å være det flaggskipet de skal være i norsk fotball, Kolstad sier de skal bli best i verden, og som vanlig er vi god på ski. Det hadde vært kult å prestere i ishockey også. Det er tross alt verdens største vinteridrett, sier han.

– Hvordan unngår man samme skjebne som forgjengerne?

– Med Rosenborg tror jeg det var et veldig stress med å få opp trønderhockeyen med engang igjen. Organisasjonen og det rundt var nok ikke klar for et lag i Get-ligaen, som det het da. Nå har vi faktisk bygd i sju-åtte år. Vi holdt jo på å rykke opp førsteåret, og jeg tror faktisk vi skal være takknemlig for at vi ikke gjorde det. Da hadde vi nok gått i samme felle, sier han og fortsetter:

– Nå har vi et overskudd på en million kroner, vi har fått inn meg som daglig leder, vi har Jordan George, ikke bare som spiller, men også som markedsansvarlig. Vi har et dedikert styre og sportssjef. Det jobbes godt rundt klubben. Vi har kanskje vært litt kjedelig noen år, men nå er tiden inne for å ta steget opp igjen.