Celine Nergård, Elen Melhus og Marita Olsen har nylig signert ny kontrakt med Rosenborg, og blir med dem videre inn i 2022-sesongen. Felles for dem alle, er at de har lagt bak seg en ruskete fjorårssesong.

Elen Melhus har vært i klubben lenge, men brukte store deler av fjorårssesongen på opptrening etter at hun røk korsbåndet sommeren 2020. Celine Nergård, som kom til klubben i 2020, hadde også et skadeavbrekk i fjorårssesongen på grunn av smerter i leggene.

Sistnevnte ble operert sommeren 2021, men kom raskt tilbake på banen og fikk med seg et par kamper på tampen av fjorårssesongen. Forsvarsspiller Marita Olsen hadde også et lengre skadeavbrekk som holdt henne på benken hele fjorårssesongen.

Nå er alle tre tilbake, og klare for en ny sesong

Sportslig- og administrativ leder, Jan Henrik Øydne, er glade for å ha de med videre.

– Jeg er veldig glad for at alle tre er godt på vei tilbake fra skade og nærmer seg kampform. Det har sett veldig bra ut på trening i det siste, og det lover godt for den kommende sesongen. De er spillere som bidrar godt i spillergruppa, også på det utenomsportslige, så de er viktige å ha med videre, sier Øydne.

De nye kontraktene blir annonsert etter at flere spillere har forlatt klubben denne vinteren. Det er også kjent at større klubber har vist interesse for RBK-spillere.

Talent tar steget opp til A-laget

Martyna Sobzcyk har også nylig signert ny kontrakt med klubben. Sobzcyk har fram til nå hatt kontrakt med RBKs rekruttlag, men har den siste sesongen hospitert til A-laget.

Nå får hun den etterlengtede A-lagskontrakten. Også hun sliter med en skade. Det dreier seg om et røket korsbånd som setter henne ut av spill hele sesongen.

– Vi føler selvfølgelig et ansvar ovenfor Martyna som er i rehabilitering, og ønsker å gi henne tid og trygghet til å jobbe seg tilbake fra skade. Hun har hospitert på A-laget store deler av 2021, og vist seg godt fram. Hun er en spennende spiller vi ser stort potensiale i og ønsker å følge videre, forteller Øydne.