Det opplyser Reitan-gruppen i en pressemelding mandag.

Sjødin startet sin karriere som servitør i Trondheim og har siden opparbeidet seg bred internasjonal erfaring innen hotellbransjen, blant annet i Baltikum, Tyskland og Midtøsten.

Han flytter nå hjem til Trondheim for å ta over stafettpinnen etter Ida Dønheim som har vært konstituert hotelldirektør siden i fjor høst.

– Arild kjenner femstjerners-hotellbransjen godt og brenner for å skape luksuriøse gjesteopplevelser i verdensklasse sammen med oss. Han har teft og riktig kompetanse for å sikre effektiv drift og kvalitet i byens storstue. Han er opptatt av å ha det morsomt og lønnsomt, og det er jo et veldig viktig verdigrunnlag for oss, sier Odd Reitan i pressemeldingen.

Ydmyk

Sjødin tiltrer stillingen 1. mars.

– Det er med stolthet og ydmykhet at jeg tar fatt på denne jobben. Jeg gleder meg til, sammen med alle mine nye medarbeidere, å få muligheten til å videreføre og videreutvikle det fantastiske produktet og servicen som Britannia Hotel leverer til gjestene hver eneste dag, sier Sjødin.

Ga seg i september

I september i fjor ga Mikael Forselius seg som hotelldirektør etter nesten seks år. Han gikk da over til en stilling som daglig leder for hotellkonsernet 62 Nord Hotels & Adventures, og driftsdirektør Ida Dønheim har siden fungert som konstituert direktør.

– Ida har driftet hotellet med stødig hånd, hvor vi i perioden har oppnådd omsetningsrekorder og gode driftsresultater. Hun er en leder jeg har stor tillit til så vi er glade for å ha Ida med oss videre, sier Odd Reitan.

Dønheim går over i en rolle i holdingselskapet i Reitan AS, hvor hun vil jobbe med Verdiskolen og systematisere og spisse kulturtreningskonsepter som blant annet Britannia Akademiet, heter det i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg til å jobbe videre i Reitan, noe som er forenelig med mine familiereiser til USA. Med min nye rolle vil jeg fortsatt være en ressurs for Britannia når Arild tar over, sier Dønheim og legger til:

– Jeg er takknemlig for at jeg fikk tilliten til å forvalte drømmen til Odd. Det har vært utrolig lærerikt og morsomt.