(Nettavisen): Ølsalget økte med 400 prosent i går sammenlignet med en vanlig mandag i butikkene til Coop. Det melder P4 tirsdag morgen.

– Vi merker at folk handler mer enn normalt, forteller kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, til kanalen.

Spesielt Pepsi Max og øl ble det solgt mye av, ifølge Friis, men butikkjeden merket generelt en økning i salget etter at nordmenn nå er i gang med å hamstre.

– Vi så en økning på 40-50 prosent i handelen mandag. Og det er drikkevarer som økte mest, sier Friis.

– Vi oppfordrer folk til å handle som normalt, for da blir det nok til alle, sier Friis.

Mandag kveld åpnet Kiwi for at butikkene selv kan velge å begrense antallet bokser med øl og flasker brus som kundene kan kjøpe.

– Butikkene kan sette en maksbegrensning på tre flerpakninger per kunde. Det er opp til butikksjefene selv om de ønsker å gjøre dette, men de kan gjøre det ved behov, Kristine Aakvaag Arvin til NTB.

Hun sier videre at det varierer veldig fra butikk til butikk om de ønsker å innføre slike begrensninger.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først, etter at Kiwi på Nordkisa innførte begrensningene.

– Det varierer fra butikk til butikk, men det vi har sagt er at de kan gjøre det der det er hensiktsmessig. Årsaken er at vi ønsker at så mange kunder som mulig skal få det de trenger.

Begrensningsstandarden er satt til tre multipakninger, det vil si firepakninger eller sekspakninger med øl eller mineralvann.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, sier til P4 tirsdag at begrensninger ikke er aktuelt for Coop.

– Vi har ikke vurdert det foreløpig for vi har en del store butikker med stort utvalg. Vi tror ikke vi kommer til å gå tomme.