Gå til sidens hovedinnhold

Gult farevarsel for været i Trondheim: - Nå blir det mer snø og vind

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra søndag til mandag er det ventet store snøbyger i Trondheim. Lokalt kan det komme 10-25 cm snø i løpet av det neste døgnet.

Fra ettermiddag 1. påskedag til kvelden på 2. påskedag er det ifølge Meteorologisk institutt ventet store mengder med snøbyger i Trøndelag i løpet av 24 timer.

De anbefaler at man sikrer sårbare installasjoner og gjenstander for å beskytte mot snøen. Og for dem som håpet på sommerdekk og vår, må det vente.

– Beregn noe ekstra tid til kjøring, bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører, sier Haldis Berge, meteorolog fra Meteorologisk institutt.

Konsekvensene av nedbøret kan gå utover sårbar infrastruktur som blir rammet av snøtyngden og det kan lokalt bli vanskelige kjøreforhold. Snøfokk vil gi redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring eller stengte veier.

– I tillegg til snø er det meldt vind med kast på 27-28 meter i sekundet i Trondheim. Det vil treffe hardest ved kysten og de verste kastene vil komme i løpet av natten, forteller hun.

Kommentarer til denne saken