Det er nokså åpenbart at Kjetil Knutsen er riktig mann for Rosenborg. Spørsmålet er om RBK skjønner hva som skal til for å få det beste ut av ham.

Det som skjer i Bodø/Glimt nå startet i 1992, altså for 29 år siden, da Trond Sollied kom til klubben.

Eller det startet i 1988, i Rosenborg, da Nils Arne endelig fikk lov til å komme hjem, eller det startet i 1986, i Moss da Nils Arne hadde funnet seg selv og sin egen spillestil.

Trond tok med seg det til Glimt. Han kopierte det, og han lærte opp sin assistent Øystein Gåre. Siden har de ikke holdt på med annet enn det Trond hadde med fra RBK; 4-3-3-spill på trøndersk vis, også i de periodene de ikke har lyktes, og vært nede på nivå to. Stilen har de aldri køddet med.

Kjetil Knutsen kom ikke til Bodø med dette spillet. Han kom med sin nysgjerrighet, sin lidenskap og sin personlighet, og ble lært opp av Runar og Ørjan Berg og Åsmund Bjørkan (som hadde vært to år i Ranheim og praktisert, fordypet seg i og videreutviklet det trønderske spillet).

Den Kjetil Knutsen som eventuelt kommer til Rosenborg nå kan ikke forventes å alene kunne trumpe gjennom den stilen som har bragt så enorme resultater til Bodø, og som var grunnlaget for suksessen i Rosenborg, og som fortsatt er en betingelse for å kunne erobre tilnærmet gamle skanser.

Kjetil Knutsen behøver hjelp i RBK, som han har fått i Bodø, av noen som kan stilen enda bedre enn han.

Den mannen heter Svein Maalen, årets trener i Norge i 2018. Han har doktorgrad i «Nils Arne-stilen». Knutsen er master i det samme.

På noen områder har Glimt tatt spillestilen videre, slik RBK selv kontinuerlig gjorde på 90-tallet, avhengig av situasjonen og spillertypene. I den grad Glimt er enda bedre enn RBK var (hvilket de i sum ikke er, på langt nær) er det fordi de har flere spillere som har både fart og dribleferdigheter. De har backer og vinger som kan løpe fra folk, men som også kan drible seg fordi dem. RBK hadde naturligvis også noen sånne, som for eksempel Jan Didrik Sørensen og Karl Petter Løken. I Glimt er alle sånn.

Glimt har også flere som på egen hånd kan skape overtall bakfra, men laget har ikke like dominante midtspisser som RBK hadde, og Patrick Berg er vel så mye indreløpertype som den klassiske sentrale midtbanespilleren. I den rollen skal du være temposetter. Det er ikke unge Bergs fremste ferdighet.

Med andre ord: Selv Bodø/Glimt har betydelig potensiale for faktisk å bli enda bedre.

Men som klubb er det naturligvis mye mer å gå på i Rosenborg. Derfor vil det være et naturlig neste alternativ for Kjetil Knutsen, som i så fall starter med mange spennende spillertyper – som for eksempel den potensielle temposetteren Pavle Vagic. Han går det antagelig an å bygge laget rundt, og her er mange potensielle indreløpere og kantspillere, for ikke å snakke om midtspiss, og Markus Henriksen kan bli midtstopper som skaper overtall bakfra og helt bakerst står tidenes nest beste Rosenborg-keeper (og her er konkurransen tøff).

Med andre ord: Kjetil Knutsen med Svein Maalen som assistent kan faktisk gjenskape det som en gang var. Det har Bodø/Glimt vist at er mulig.

Men én svale gjør ingen sommer.

Om Kjetil Knutsen er jeg redd at vi kan si med Vømmøl; sjøl er han lett som en spøl, men sammen med Svein Maalen veier han flere tonn.