Molde maktet ikke å slå Stabæk lørdag, og dermed måtte Bodø/Glimt-troppen, som var samlet på et hotell i Drammen dagen før sin kamp mot Strømsgodset, avgjøre det hele selv.

Det gikk fint, som det har gjort så mange ganger denne sesongen for det angrepsvillige laget fra nord. Kampen mot Godset ble vunnet 2-1, og spillerne kunne slippe jubelen løs.

Bodø/Glimt har fem serierunder igjen og har allerede 68 poeng. Det betyr kun ett tap og to uavgjort og resten seirer på de 25 spilte kampene.

Jens Petter Hauge er solgt til Milan, mens kaptein Patrick Berg og midtstopper Marius Lode er blitt kalt opp på landslaget i løpet av en utrolig sesong. Glimts første seriegull er også det første gullet til en nordnorsk klubb i Eliteserien.

Eventyrsesong

Og årets utsatte sesong åpnet kanskje mer som folk forventet da de lå under 1-2 til pause borte mot Viking. Men kampen ble snudd til 4-2 etter hvilen. Den seieren ble etterfulgt av 6-1 mot Haugesund før en svært sterk 3-2-seier borte mot Rosenborg ga Glimt full pott etter tre kamper.

Glimt fortsatte med et lass av scoringer. Flere trepoengere, kun avbrutt av to uavgjortresultater mot Stabæk og Vålerenga, var gjennomgangsmelodien helt fram til tapet mot Molde 17. oktober etter flere personlige feil.

Deretter har flere seirer fulgt og flere mål er blitt scoret. Ola Solbakken, erstatteren til Hauge, har blant annet kommet inn og høstet ros for sine prestasjoner.

Mål fra alle kanter

Glimt var et av Eliteseriens overraskelseslag forrige sesong med sin 2.-plass. Men etter salgene av både Amor Layouni og Håkon Evjen før denne sesongen var det usikkert om Glimt kunne følge opp suksessen fra i fjor.

Men med signeringen av en stjernespiss i Kasper Junker og utviklingen av fremadstormende spillere som Hauge, Patrick Berg, Philip Zinckernagel og Ulrik Saltnes har bodøværingene overgått alle forventninger.

Opprettholder Glimt målsnittet sitt, når de den magiske grensen på 100 mål på en og samme sesong. Det vil slette Rosenborgs rekord på 87 mål fra 1997. Trønderne scoret riktignok det antallet på bare 26 kamper, men Glimt kan overgå RBKs rekordmålsnitt om de scorer 101 mål.

Glimt står foreløpig med sesongens største hjemme- og borteseier med henholdsvis 7-0 og 1-6 mot Aalesund.

Internasjonal oppmerksomhet

Det er ikke bare alle poengene Bodø/Glimt har tatt som har fascinert Fotball-Norge denne sesongen, det er også måten de har spilt på. Laget har framstått som et veldrevet maskineri med solid forsvarsspill og sprudlende angrepsspill som har begeistret også fotballelskere ut over landets grenser.

Noen av verdens største nyhetsbyråer, AFP og AP, har blant annet skrevet om klubben «fra den lille byen rett over polarsirkelen».

New York Times har også viet plass til Bodø/Glimt i sin avis i høst og beskrevet laget som et lag man bare må se.