Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Espen Biseth Granan går langt i å melde en ganske så bra trondheimshelg, med sol, lite vind og lite nedbør i sikte.

– Det blir bra i Trondheim i helgen. Det er kortversjonen, sier han til Nidaros.

Så lenge vil det vare

Han anslår at temperaturene kommer til å ligge på cirka samme nivå som i dag, fredag, med en mulighet for et lite oppsving på søndag.

– Det kan kanskje legge på en grad søndag. Det ser ut som en fin helg, tenker jeg.

Og godværet ser per nå ut til å vare godt ut i neste uke. Da vil også temperaturene klatre ytterligere.

– Starten av neste uke ser for så vidt lovende ut. Temperaturen ser ut til å stige, så kan det være økende mulighet for nedbør fra og med onsdag-torsdag, men det er ikke snakk om store mengder, sier han.

Råd for Lerkendal

Tilbake til helgen: Lørdag kveld gjester Vålerenga Lerkendal for en tradisjonell toppkamp. 

Fra kontoret sitt i Oslo, med østlandsdialekt, svarer Biseth Granan følgende, fleipende, når Nidaros spør han om anbefalinger til de som tenker seg på kamp:

– Heie på Vålerenga.

– Et råd kan være å ta med seg noe solskjerming dersom man risikerer å få solen i øynene. Så vil nok temperaturene gå litt ned siden de er kveld. Kle deg etter forholdene, sier han i en mer seriøs tone.

Ligger an til våt 17. mai

Det er heller ikke lenge til 17. mai. Prognosene for festdagen er noe mer negative enn den kommende uken.

– Det er nok en viss fare for nedbør, da det i prognosene ikke ser ut som det er langvarig tørt den perioden. Vi får se når det nærmer seg, men foreløpig ligger det an til en viss mengde nedbør, sier Biseth Granan og understreker at det ennå er lenge til 17. mai. Ting kan forandre seg.