Giske-varsler blir hovedtaler på kvinnedagen i Trondheim

TIL TRONDHEIM: Sunniva Andreassen fra Tromsø sto fram som en av varslerne mot Trond Giske. Nå skal hun tale på kvinnedagen i Trondheim.

TIL TRONDHEIM: Sunniva Andreassen fra Tromsø sto fram som en av varslerne mot Trond Giske. Nå skal hun tale på kvinnedagen i Trondheim. Foto:

DEL

Samtidig som Trond Giske er aktuell for nye toppverv i Trøndelag Ap, er en av varslerne mot ham, Sunniva Andreassen, invitert til å være hovedtaler når kvinnedagen markeres på torget i Trondheim 8. mars.

Det skriver NRK.

Det var i februar at Andreassen sto frem på kanalen som en av varslerne mot Giske. Hun fortalte da om to hendelser hun som AUF-medlem og tenåring hadde opplevd med den da 41 år gamle statsråden Giske.

Av Trondheims 8. mars-komite er hun satt opp til å være en av to hovedtalere. Der planlegger hun å snakke om nettopp varsling og seksuell trakassering, forteller hun til NRK:

– Jeg vil snakke om at varsling er viktig for og henger sammen med likestilling. Og om hvordan varslingsinstituttet er en forutsetning for likestilling og likeverd. Jeg bygger videre på mine egne erfaringer som varsler for å vise at dette henger sammen med et større bilde som danner et mønster av maktmisbruk. Og vi er avhengig av at enkeltpersoner begynner å fortelle, for å få de gamle strukturene til å løsne opp.

Til kanalen sier hun videre at hun syns det er synd hvis Giske blir valgt som ny fylkesleder.

På spørsmål om hun er forberedt på reaksjoner svarer hun:

– Jeg har fått forståelsen av at det er kontroversielt at jeg kommer til Trondheim siden jeg får dette spørsmålet. Jeg forstår ikke hvorfor det er kontroversielt. Det er ikke jeg som har gjort noe galt.

– Høy terskel for å varsle om seksuell trakassering

Waad Alrady i arbeidsutvalget til 8. mars-komiteen i Trondheim sier de har invitert Andreassen fordi de ønsker fokus på seksuell trakassering og maktmisbruk.

– Sunniva Andreassen er invitert fordi hun kan snakke om en viktig sak som vi håper å få satt fokus på under årets markering. Med Andreassen som appellant ønsker vi å sette fokus på seksuell trakassering, maktmisbruk, og den høye terskelen for å varsle om seksuell trakassering. Vi er stolte og gleder oss til at Andreassen kommer til Trondheim, sier Alrady til NRK.

Trond Giske har ikke ønsket å kommentere saken overfor NRK.

Artikkeltags