Lillestrøm - Rosenborg 3-1 (2-1)

Det så lyst ut for Rosenborg i starten av oppgjøret mot LSK. Stefano Vecchia var pigg og satte inn 1–0 til RBK tidlig. Men LSK slo tilbake to ganger allerede før pause. Og i andre omgang punkterte de kampen mot slutten. 

Tre scoringer. Tre dødballer. 

Under finner du fem snakkiser fra kampen: 

Seks grusomme minutter

32 minutter: Ifeanyi Mathew fikk drømmetreff utenfor boksen etter en corner. Mathew fikk stå helt alene i returrommet og dunket ballen i nettet på utsøkt vis. 

38 minutter: Vetle Dragsnes vartet opp med et lite kunststykke av en scoring da han hælflikket ballen i mål etter nok en corner.

Seks minutter som ikke går inn i historiebøkene til Rosenborg med positivt fortegn. Nidaros snakket med Kjetil Rekdal etter fredagens treningsøkt i Trondheim. Da var Rekdal klokkeklar på at de måtte stoppe dødballene til Lillestrøm.

Allerede før pause hadde LSK scoret to ganger etter dødball. Også i andre omgang kom scoringen etter dødball.

Laget er dermed fortsatt best av samtlige i Norge på dødball. 

Klar tale fra Rekdal

Det er ikke ofte i fotballen at en trener gjør spillerbytter før pause, foruten om ved skader. I det 41. spilleminutt var beskjeden klar fra Kjetil Rekdal.

Han tok av både Ole Sæter og Per Ciljan Skjelbred, og ingen av dem så ut til å slite med skader. Olaus Skarsem og Vebjørn ble satt inn for duoen.

– Det er veldig spesielt. Du kan vente i fem minutter, og så ha de byttene du trenger i andreomgangen, så det er nok et forsøk fra Kjetil om å vekke laget nå før pause. Helt åpenbart, det er ingen grunn utover det hvis ikke det er skader, uttalte Lars Bohinen under Fotballrunden på Discovery. 

13 poeng

Det er avstanden mellom Rosenborg og Lillestrøm etter tapet på Åråsen. Lillestrøm troner øverst i Eliteserien og ser ut som en sterk kandidat til å kjempe om de gjeveste medaljene denne sesongen.

Rosenborg har en kamp mindre spilt, og ligger på 8. plass med 14 poeng etter 10 kamper. Den poengfangsten er ikke Kjetil Rekdal og laget fornøyd med.

Skal Rosenborg være med i toppen denne sesongen, er de nødt til å begynne å plukke trepoengere oftere enn de gjør nå. 

Fem på fem

Stefano Vecchia har vært den store formspilleren i Rosenborg den siste tiden. Før kampen mot Lillestrøm hadde han fire scoringer på de fire siste kampene. Den økte til fem på fem etter et godt skudd etter 15 minutter. 

Vecchia mottok ballen fra Ole Sæter utenfor 16-meteren, og kranglet den med seg videre, og prikket ballen i det lengste hjørnet. En herlig scoring fra svensken. 

I starten av sesongen var ikke Vecchia i startoppstillingen til Kjetil Rekdal, men nå er Vecchia selvskreven i elleveren. 

Fikk fornyet tillit

Ole Sæter hadde aldri startet en eliteseriekamp for tre uker siden. Mot Vålerenga fikk han starte og svarte med to herlige scoringer. Borte mot LSK fikk Ole Sæter tillit nok en gang. 

I fraværet til Noah Holm, er det altså Sæter som har vunnet kampen om den ene spissplassen, i sterk konkurranse med innleide Bryan Fiabema. 

Men denne gangen varte det bare i knappe 41 minutter. Noen minutter før pause ble nemlig Sæter byttet ut til fordel for Olaus Skarsem. Også Per Ciljan Skjelbred gikk av samtidig som Sæter. 

Noah Holm var selv på benken mot LSK, men skal ikke være 100 prosent kvitt plagene han har slitt med siden midten av mars.