Geir Jacobsen har fått litteraturprisen Årets Ulest i kategorien Roman for boka «Lyst mørke». Det ble avgjort torsdag kveld.

Finalen besto av seks forfattere fordelt på de tre kategoriene Roman, Barn og ungdom, og Dikt og noveller. Det som startet med 414 nominasjoner, 18 delfinalister og seks finalister, ble torsdag ettermiddag til tre vinnere.

– Å gå fra å være spent på om et forlag vil ha boka, og så vinne denne prisen er helt uvirkelig. Å få anerkjennelse for kvaliteten i det det arbeidet som er lagt ned, og muligheten til å bli kjent som forfatter er enormt stort for meg, sier Geir Jacobsen.

44-åringen jobber til daglig jobber som juridisk rådgiver i Trondheim kommune. Han brukte store deler av 2019 på å fullføre bok-drømmen sin.

Romanen Lyst Mørke handler om en tolvåring, som nylig har mistet faren sin. Historien følger hovedpersonen i forsøket på å lime seg selv og verden sammen igjen, både på egen hånd og ved hjelp av sine nærmeste, samt ved tilbakeblikk til hendelser og historier fra både sitt eget og sine foreldres liv.

– Historien er universell og full av tematikk som berører alle; barndom, oppvekst, familie, vennskap, sorg, savn, forelskelse og kjærlighet, har Jacobsen tidligere fortalt Nidaros.

Det er nettbokhandelen Bookis som står bak prisen, som har som mål å gi mer oppmerksomhet til uoppdagede og talentfulle forfattere.

Nidaros har også omtalt en annen kandidat til Årets ulest-pris, nemlig Kristine Hokstad-Myzyri. Hun ble ikke en av de seks finalistene.