KOLSTAD – ELVERUM 28-29:

Eskil Dahl Reitan og Gabriel Setterblom snudde kampen med fem minutter igjen og tok ledelsen 26–25.

Ungguttene satte dermed fyr på Kolstad Arena, som så rødtrøyene mesterlig slå tilbake mot Elverum. Champions League-klubben, med fire seriegull på de siste fem sesongene, var i kne.

Så glapp det likevel på slutten, til tross for praktomgangen.

Serielederne feiret 29-28-seier til tross for magesjau og fem spillere ute med sykdom.

– Det er skuffende at vi ikke matcher de bedre enn vi gjorde i dag. Vi leverte en god andre omgang og den biten der, men ...

Stian Gomo forklarer tapet den dårlige inngangen de hadde til kampen.

Nidaros sendte kampen direkte. Se den i opptak her:

– Ellevilt!

For Kolstad ble det bare med håpet og minnene om et fantastisk comeback.

– Ingenting biter på denne karen! Det er helt ellevilt.

Direktesport-kommentator Dag Alexander Gamst kunne ikke oppsummert kampens første ni minutter og 33 sekunder på en bedre måte.

«Denne karen» heter Thorsten Fries og målvakten var simpelthen i det umulige hjørnet i maktdemonstrasjonen i Kolstad Arena. Hjemmelaget møtte opp i hopetall i håp om at søndagens helt var trønder.

Søndagens helt var derimot fra Tønder.

Fikk nok

Da Gabriel Setterblom banket inn Kolstads første hadde gjestene fra Elverum rukket å score sju ganger, på samtlige av sine sju forsøk.

– Vi taper kampen i starten og det ble for store avstander. Slik vi framstår første ti minuttene ... vi havner i undertall og der er Elverum gode, men 7–0 hjemme er brutalt, sier Gomo.

– Vi bommer på enkle skudd og tør ikke gå for det, sier Kolstad-sjefen.

Simen Holand Pettersen fløy inn 0–6 etter sju minutter fikk Stian Gomo nok og klasket timeout-kortet i bordet, uten at hjemmelaget sluttet å sause bort mulighetene. Simen Lyse ringet inn jula med et nytt stolpeskudd, mens gjestene fortsatte å øke.

At rødtrøyene fikk tre mann i snekkerboden før første omgangen var halvspilt, gjorde heller ikke saken enklere.

Elverum kom til Kolstad Arena denne søndagsettermiddagen med en svært dårlig oppladning til kampen. Fem spillere – Niclas Fingren, Thomas Solstad, Orri Freyr Thorkelsson, Erik Johansson og Kasper Lien, samt oppmann Roger Næss – brukte natta på toalettet etter det klubben tror kan være matforgiftning.

Matforgiftning?

– Det kommer begge veier for noen, og kun én for andre – men felles for dem alle er at de har vært ganske dårlige. Foreløpig vet ikke om det er snakk om matforgiftning eller om vi har fått smitte inn i laget. Vi bor på hotell og har mer eller mindre spist akkurat det samme, men det er for tidlig å utelukke maten, sa Raymond Hamar til Østlendingen bare timer før kampstart.

Da var det kanskje ekstra skuffende for hjemmefansen at man hadde særdeles lite å by på, før det plutselig begynte å løsne midtveis i omgangen. 3–10 ble til 7–11 og hjemmefansen løftet taket i egen hall.

Fries kronet derimot omgangen med å plukke forsøket til Lyse på straffekast like før sidebytte, slik at gjestene gikk til pause med 16-12-ledelse.

Etter en tung start på kampen løftet hjemmelagets keeper Lars Eggen Rismark sitt spill og hans utrolige dobbeltredning tidlig i andre omgang løftet et lite håp om et aldri så lite comeback i Kolstad Arena.

Kolstad hadde nemlig ikke skylt poengene ned i toalettet helt enda.

Eggen Rismark reddet forsøkene fra Sindre Heldal og Christopher Hedberg, slik at Simen Lyse, Gabriel Setterblom og Martin Kærgaard Pedersen kunne minske forspranget til 23–25 med ni minutter igjen på klokka.

Børge Lund syns nok var nok og tok timeout, men Elverum fortsatte å søle bort kampen.

Snudde kampen

Setterblom reduserte til 24–25 etter både én og to sjanser, før Setterblom var svært uheldig som ikke utlignet da han traff begge stolpene like etter.

I andre enden var baren til Eggen Rismark fortsatt stengt, slik at Eskil Dahl Reitan kunne sette fyr på Kolstad Arena og utligne til 25–25 like etter.

Setterbloms 26–25 markerte at kampen var snudd med fem minutter igjen, men sluttminuttene gikk ikke Kolstads vei.

Laget kunne utlignet på kampens siste angrep, men Elverum sto imot og dro hjem til Østerdalen med to poeng.

– Rammen rundt kampen var moro og jeg håper de kommer tilbake. Jeg kjente det på kroppen at det var tilskuere tilbake, sier Gomo.