Frekke tyver spaserte rett inn på lyse dagen og stjal familiens uvurderlige familieminner: – Jeg fikk bare sove to timer i natt

MISTET UVURDERLIGE MINNER: David Carry ønsker å kjøpe tilbake tre laptoper og en ekstern harddisk med uvurderlige familieminner som ble stjålet i det frekke tyveriet.

MISTET UVURDERLIGE MINNER: David Carry ønsker å kjøpe tilbake tre laptoper og en ekstern harddisk med uvurderlige familieminner som ble stjålet i det frekke tyveriet.

Midt på formiddagen spaserte tyven rett inn hoveddøra. Nå ber David om hjelp til å få tilbake bildene fra barnas oppvekst.

DEL

Fredag mellom klokka 11 og 14 tok en eller flere frekke tyver seg inn i huset der familien på fem bor inne på området Persaunet leir.

David Carry var selv på jobb, men samboeren og to av barna var hjemme i leiligheten mens innbruddet skjedde, men merket ikke noe.

Stjal laptoper

Tyven eller tyvene har trolig ankommet på en sykkel og gått inn gjennom hoveddøra. Her var det kastet en pakke som var stjålet i Pinebergveien som var pakket opp og forlatt da det ikke var av verdi, før de har tatt seg ned i kjelleren til bodene.

Etter at de var ferdige med tyveriet, har tyvene pakket tyvgodset i en koffert og spasert ut døra igjen og lot da sykkelen stå igjen.

STO IGJEN: Denne sykkelen sto igjen etter tyveriet.

STO IGJEN: Denne sykkelen sto igjen etter tyveriet.

– De tok tre laptoper, to Samsung NC10 og en Asus EPC. Det er gamle laptoper, små med Windows XP. De er ikke verdt noe for noen. Men jeg vil ha dem og jeg kjøper dem gjerne tilbake, sier David.

Datamaskinene inneholdt nemlig videoer og bilder av barnas oppvekst, uvurderlige minner for småbarnsfamilien.

– Jeg har bilder og videoer fra da barna var små, som har veldig stor sentimental verdi for oss. Det er mange minner, sier den fortvilte familiefaren, som brukte fredagskvelden for å lete rundt i søppelkasser i området for å se om tyvene kunne ha kastet maskinene.

SMADRET DØRA: Tyvene smadret hengelåsen på døra til boden.

SMADRET DØRA: Tyvene smadret hengelåsen på døra til boden.

Det var også en ekstern harddisk med filer og bilder med stor verdi for familien blant det som ble tatt i innbruddet.

Minnene det viktige

David forteller videre at også et tosifret antall flasker vin, champagne, walkietalkier, en fjernkontroll og en del andre ting ble tatt i innbruddet.

– Dette er ikke viktig, det er minnene som er viktig for oss. Dette er ikke verdt noe for andre, men for meg er det uvurderlig verdi, sier han og ber om at hvis noen har informasjon i anledning saken, kan de ta kontakt med ham.

– Jeg kjøper gjerne tilbake harddiskene. Jeg betaler for det. Dette er ikke noe som kan selges videre, jeg tror også batteriene var tatt ut av maskinene, så disse har ikke noen verdi for andre enn meg. Jeg bryr meg ikke om de andre tingene, kun bildene. Dette er fortiden min og den jeg er, det er mine barn, sier han.

Politiet kom til stedet

Politiet rykket ut og tok noen DNA-tester i etterkant av innbruddet, forteller David. Han har lite håp om oppklaring.

Politifaglig etterforskningsleder Marius Aasbø bekrefter lørdag at de var på stedet og at det ble gjennomført undersøkelser. Politiet har opprettet sak, men Aasbø er ikke lørdag kjent med hva som så langt er gjort i saken.

David antar at politiet er opptatt med større ting enn hans sak.

– Det skjønner jeg. Men det er sånn at jeg kan reparere låsen og kjøpe nye ting, men bildene og videoene kan jeg ikke få tak i igjen. Dette gjør vondt og jeg fikk bare sove et par timer i går fordi jeg tenkte på dette. Det knuser deg, sier han.

– Vi er en familie på fem og disse bildene er det viktigste for oss. Det er personlig. Om de tok verktøy, en drill eller vin så er det greit, det kan erstattes, legger han til.

David forteller at det har vært en del andre tyverier i området, men da hovedsakelig sykler og slikt.

– Men at de kommer inn frontdøra på dagtid, det har jeg ikke hørt om før, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken