Nødetatene rykket mandag formiddag ut til et trafikkuhell i Nonnegata, tvitrer politiet. En fotgjenger skal være påkjørt, skriver politiet i 12-tiden mandag.

Nidaros' reporter på stedet opplyser at den skadde personen er en mann i 40-årene. Vedkommende blir kjørt fra stedet i ambulanse.

– En fotgjenger ble påkjørt og truffet av en personbil. Det virker ikke som det er en alvorlig personskade, men han blir tatt med inn for en sjekk for sikkerhets skyld, sier politibetjent i UP Kristian Akselsen.

Operasjonsleder Wenche Johnsen melder at mannen har klagd på smerter i arm og nakke.

– Vi oppretter sak og må etterforske hva som har skjedd. Jeg kan si at her får sjåføren av personbilen inndratt førerkortet på stedet, opplyser Akselsen i UP.

– Hva mistenker dere som årsak?

– Vi har en klar mistanke om at solforholdene på stedet kan ha påvirket dette. Det er en veldig sterk og lav sol som sjåførene får rett i ansiktet. Det er ikke utenkelig at det er årsaken, men vi får se hva etterforskningen viser.

– Kjent fenomen

– Det er mye lavlys i Trondheim for tiden. Hvordan skal man oppføre seg når man får sterkt lys i frontruta?

– Det er et kjent fenomen. Hvert år får vi denne fasen. Vi må oppfordre folk til å være ekstra forsiktig, tilpass farten etter forholdene og se seg nøye rundt. Det gjelder også for fotgjengere, vær ekstra aktsom før man går ut i veien.

Sjåføren er en dame i 70-årene.

– Hun sier til oss at hun ikke så fotgjengeren, sier Akselsen.

Hastigheten på bilen skal ha vært lav.

– Det er heldigvis ikke noe som tyder på høy hastighet. Det er inn mot kryss og jeg tror farten var lav. Forhåpentligvis betyr det at det ikke er noe alvorlig personskade i denne saken her, sier Akselsen.

Ikke første gang

Også i slutten av september smalt det i samme gate, den gangen litt lengre ned i Nonnegata.

Da ble en fotgjenger påkjørt.

– En kvinne i 60-årene ble påkjørt i gangfelt av bilfører i 70-årene som ble blendet av sola og ikke så fotgjengeren. Førerkort beslaglagt, fotgjenger tas hånd om av ambulansepersonell, opplyste politiet den gang.

Politibetjent Simon Skarsem opplyste på stedet den gang at påkjørselen skjedde i lav hastighet.

– Det sjåføren sier er at han kjørte oppover veien og ble blendet av sola. Han ser ikke fotgjengeren som krysser fotgjengerfeltet og kjører på en dame.

– Nå er dette en vei hvor det ikke er så høy hastighet i utgangspunktet. Han mente selv at han hadde kjørt i 30 km/t, som er relativt lav hastighet.

Kvinnen ble ikke alvorlig skadd, men tatt med til St. Olav for en sjekk.

På generelt grunnlag oppfordret politibetjenten folk til å stoppe eller kjøre veldig sakte om man føler seg blendet av sola.