– Det er surt.

Mats Romsdalen ble sittende på bakken etter kampslutt da Junkeren på tampen sikret 1-0-seier og tre poeng i toppkampen på Dalgård.

Byåsen ledet serien for en uke siden, men etter å ha tapt 3–2 på Tiller og 1–0 i toppkampen, er rødtrøyene fra vest nå fire poeng bak serielederne fra Bodø.

Frustrert

Etter litt klabb og babb ble innbytter Marius Tuset matchvinner på slutten.

– Det var ingen stor kamp av meg, så da jeg satt der tenkte jeg på hva som kunne vært annerledes. Det er kjedelig at vi ryker på noe sånt, vi hadde fortjent uavgjort. Vi kunne scoret mål eller holdt nullen for den saks skyld, sukker Romsdalen.

– Flere forskjellige ting går rundt i hodet mitt. Nå har vi to tap på rad, frustrasjonen er stor. Vi var gira på å slå tilbake, fortsetter han.

Romsdalen er egentlig blant Byåsens x-faktorer. Det føler han ikke han fikk vist i toppkampen.

Ikke skremt

– Det kan hende det blir litt for mye lyst, det sitter ikke helt. Det var ikke min dag, selv om jeg kommer til noen muligheter, sier Romsdalen.

Byåsen-profilen slår derimot fast: Opprykkstoget har ikke gått.

For trøndersk fotball hadde det vært enormt viktig med seier og opprykk til Byåsen i høst. Spesielt for trondheimsfotballen. Bak RBK og Ranheim er det nå et gap ned til 3. divisjon og Norsk Tipping-ligaen.

– Nå har vi sett nivået til Junkeren og vi skal ikke si at det var skremmende. Vi hadde nok sjanser, vi gjør oss ikke bort, sier Romsdalen.

Vant byderby

Tidligere på dagen ble det nedtur også for laget som tok turen ned fra 2. divisjon sist sesong.

Pål Even Heggelund ga Nardo ledelsen i byderbyet på Lade, men etter hvilen snudde Trygg/Lade matchen på OBOS-banen. Først utlignet Mathias Flotve, før samme mann på overtid ble matchvinner på straffe.

I nord tok Strindheim tidlig ledelsen i 1-1-kampen i Bodø, da Sivert Falle Risan bare brukte to minutter på å score mot Innstranden. Dessverre utlignet Markus Nilsen Laugsand ved sidebytte og fastsatte sluttresultatet til 1–1.

Lørdag holdt Kolstad lekestue på Melhus, da Erik Rotlid ga bortelaget ledelsen, før Erlend Sørhøy supplerte to ganger og sørget for at 0–0 ble til 0–3 på fire minutter. Mr. Kolstad, Mats Oliver Bjerkan, scoret lagets fjerde like etter pause.

RBK 2 og Tiller møtes mandag – selvfølgelig på Nidaros.

Vinner og vinner og vinner

På sørsiden fortsatte Tiller-jentene sin dominans.

Alle gode ting er seks for 2.-divisjonslaget, som slo Herd 6–1 og tok sin sjette strake seier.

Blåtrøyene er nyopprykket, men ser så langt suverene ut og leder sin avdeling to poeng foran Tynset. Tynset har da også spilt en kamp mer.

Andrea Sivertsen Broholm ga laget ledelsen, før Vilde Winge Kristiansen like gjerne lekte inn fire mål for Tiller. Synne-Bye Andersen scoret kampens siste mål.

Byrival Byåsen tapte 7–2 i Molde, mens Nardo hjalp lite til i Tillers opprykkskamp da de tapte 4–1 mot Tynset-damene. RBK 2 og Hødd spilte 2–2.