Fredag formiddag 22. april i år traff en semitrailer med gravemaskin på hengeren, taket i Væretunnelen og brua over E6 i Peder Myhres vei.

E6-tunnelen og brua ble stengt i flere timer, og det oppsto massiv kø.

Ytre skader

Det er Trondheim kommune som eier brua, og som skal stå for reparasjon. Statens vegvesens driftseksjon og Veidekke entreprenør var på stedet etter at hendelsen skjedde for å sikre at det var trygt å sette i gang trafikken igjen.

– Vi måtte meisle løs noen løse betongbiter så de ikke skulle falle ned og treffe andre biler, sier Håkon Alstad i Statens vegvesen.

Han forteller at det var en kantdrager på bruplatens ytterkant under rekkverket ved gangbanen av brua som ble truffet.

– Denne delen er laget for å kunne ta imot et støt, og skal beskytte resten av brua. Brua er laget slik for at det er bedre om kantrageren tar støyten enn selve bruplaten om det skulle skje en påkjørsel, sier han.

Med andre ord har det kun blitt ytre skader på brua.

– Mens vi var der, så vi tegn på at akkurat den brua har blitt påkjørt tidligere. Det var tegn på tidligere reparasjoner, sier Alstad.

Nidaros har vært i kontakt med Trondheim kommune, ved Milena Gundersen i bydrift. Hun sier de fortsatt avventer mer informasjon om ulykken før de kan si noe om hva eventuelle utbedringer vil koste.

Etterforskes

Etter ulykken opprettet politiet sak på krasjene. Ingen personer er siktet i saken.

– Saken er fortsatt under etterforskning. Ingen personer er siktet i saken, sier etterforskningsleder i allmennavsnittet, Merete Loktu, i Trøndelag politidistrikt.