Gå til sidens hovedinnhold

Fortid?

Svar til Arne Bjørlykke.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så Bjørlykke mener at en raskere trafikkavvikling er å gå tilbake i tid.

Drømmen om at alle tar tog er en utopi. Han misforstår helt, dette er jo ikke trafikk inn til Trondheim. Lurer på hvor ofte han selv er ute å kjører bil, er utenfor sin egen boble som tydeligvis er i sentrum.

Dette er trafikk som i all hovedsak foregår via omkjøringsveien og således ikke berører sentrum. Slik det er i dag på veien fra Trondheim til Stjørdal er det saktegående kø ved rush. Er dette miljøvennlig?

Vil også minne på at det ikke bare er privatbiltrafikk på denne strekningen, men også mye gods.

Og tilbake til ønsket om tog, som selvsagt har hoved stoppeplass i Midtbyen. Bjørlykke mener altså at de som ikke bor i Midtbyen, Heimdal eller Leangen skal ta 2-3 busser for så å ta toget til Stjørdal kontra bruke ti-tolv minutter i bil. Skjønner ikke miljøregnskapet.

Han er også redd for dyrket mark, men å regulere det bort til gigantiske boligprosjekter ser han ikke problemet i. Nå må politikerene i denne byen begynne å få hodet opp av sanden og innse at denne byen er så mye mere enn Midtbyen og boligutbyggere.

Les også

E6: Fire-felts motorveier tilhører fortida

HØR SISTE EPISODE AV BØRSEN OG KATEDRALEN:

Kommentarer til denne saken