RBK – Odd 5-0:

– Jeg var sulten på mål. Jeg dyttet bort alt som kom i min vei.

Han kunne knapt beskrevet det magiske øyeblikket bedre, 20 år gamle Noah Jean Holm.

En måned er gått siden stortalentet signerte for Rosenborg og flere ganger har han dyttet inn scoringer som innbytter. Søndag fikk han sin første seriekamp fra start på Lerkendal og han satte umiddelbart fyr på stadion.

Snakker om gull

– Jeg vil skape meg et navn, være med og vinne mange kamper ... forhåpentligvis også gull, sier Holm.

Ni minutter og 45 sekunder var spilt da Vebjørn Hoff stusset et langt oppspill og RBKs nye «wonderboy» satte fart i duell med Solomon Owusu. RBK-spissen brukte alt han hadde av fysikk, la Owusu i bakken ved sidelinja og satte på turboen. Tre touch senere hadde 20-åringen spist seg inn i Odds 16-meter, før han brukte touch nummer fire på å sende John Kitolano i kiosken for å kjøpe snacks. Det femte touchet brukte han iskaldt på å fullføre drømmemålet.

Her kan du se drømmemålet og de fire andre scoringene i praktkampen.

RBK ledet allerede 1-0, men der satte Holm fyr på et stadion som ikke har sett lignende på mange år. Kanskje må vi helt tilbake til Odd Iversens dager, som Åge Hareide sa på pressekonferansen etter kampen.

– Han gjør alt på egen hånd. Hvilken måte å presentere seg for Lerkendal-publikumet på. Han er ubegripelig sterk som bare rister alle av seg, utbrøt en målløs Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

– Legende

Etter kampen smilte Holm da han fortalte om både Iversen og egen scoring. Sammenligningen med RBK-legenden hevder både han selv og Hareide at han tåler.

– Det er en legende. Er ikke sangen de synger før kamp her ... er ikke det om han? Det er faren til Steffen Iversen. Jeg er litt skolert om han, sier Holm.

– Jeg har blitt sammenlignet med faren min hele livet, så det ... Det er jeg vant til, selv om han ikke var en like stor fotballspiller som dem, fortsetter han.

Målet er egentlig av kaliberet som bare skal sees og nytes i bilder, men Holm var nærmest forpliktet til å beskrive det selv også.

Ronaldo-kopi

– Det kom en lang ball som jeg får kriget til meg, mens jeg merker at stopperen deres sklir litt. Jeg dytter han kanskje bort, jeg vet ikke hva som skjer. Så ser jeg et hav med rom som jeg løper i. Når jeg kommer i boksen, tar jeg en fin chop og kommer meg mellom to spillere og legger den fint i kassa, sier 20-åringen.

– En chop?

– Det er noe jeg Ronaldo gjort i alle år, så det har jeg adoptert litt, sier Holm.

– Det må være noe av det råeste du har scoret.

– Ja! Jeg tror aldri jeg scoret et slikt mål før, jeg har som regel vært mer boksspiss. Det siste året har jeg utviklet meg og der var det utrolig mye som klaffet, sier han smilende.

– Telefonen er sprengt

Etter kampen fikk han nærmest sjokk da han skulle sjekke telefonen.

– Telefonen er sprengt. Jeg tror jeg hadde 100 varslinger på Snapchat og en god del på Instagram. Den er sprengt i løpet av de siste par timene. Jeg har aldri opplevd lignende, sier han og ler.

– Det er alle gutta fra Drammen og overalt som sender meg mange fine beskjeder. Jeg føler de vil meg det beste, så jeg tar meg tid til å svare, fortsetter han.

Allerede begynner skriveriene om hvor lenge RBK-fansen får fortsette å glede seg over stortalentet, som fra dag én er i fyr og flamme. Til de har han følgende å si:

– Jeg er fortsatt ung og har mange år igjen med fotball, så jeg skal jobbe hardt for å bli så god som mulig. Så får det se hvor langt det tar meg, sier Holm.

– Jeg er i RBK, har akkurat funnet meg leilighet. Jeg skal ingen steder. Det er her jeg ser for meg framtiden min akkurat nå, slår han fast.