Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Dina Stabell, sier til Nidaros at det er godvær i vente i Trondheim denne uken.

– Det er et høytrykk over Sør-Norge nå som gir det gode været. Det er gode vindforhold og det ligger an til perioder med sol og høye temperaturer – opp mot 15–16 grader på det varmeste, forklarer Stabell, og legger til at det er meldt vesentlig kjøligere om natten.

– Det er store forskjeller (på dag og natt, journ.anm.), sier hun.

Farevarsel

Allerede før helgen ble det sendt ut farevarsel for gress- og lyngbrann. Det opprinnelige farevarselet var til og med tirsdag – nå er det forlenget til torsdag kveld, opplyser Stabell.

– Dermed er det viktig å være forsiktig i dagene som kommer, sier meteorologen.

Lørdag startet for øvrig generelt bålforbud i Norge. Det varer mellom 15. april og 15. september.

«Selv om det er generelt bålforbud har du lov til å tenne bål der det er opplagt at det ikke kan starte en brann. Dette kan for eksempel være hvis det ligger snø på bakken, eller at det har regnet i lang tid. Du kan også grille på stranden i god avstand fra skog og vegetasjon og på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen. Sjekk alltid hvilke regler som gjelder for din kommune før du tenner bål», heter det på hjemmesiden til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Sommer i vente?

På spørsmål om ukens værvarsling gir grunn til å glede seg til sommeren, er Stabell litt avventende.

– Man må nyte de dagene som kommer nå. Det kan hende det blir kjøligere neste uke, sier hun.