Fra 1. september går Marte Lønvik Bjørnsund inn i en ny rolle som prosjektleder for kurs og kompetanse i avdeling for bærekraft og ombruk hos Trondheim Renholdsverk.

Det opplyser Matsentralen i en pressemelding.

Bjørnsund sier jobben som daglig leder har vært en givende og meningsfull jobb i mange år, som hun har lært og utviklet seg i. Den nyopprettede stillingen hos Trondheim Renholdsverk ble likevel en attraktiv ny utfordring og samfunnsoppdraget er også her svært meningsfullt.

Matsentralen Trøndelag har nylig rekruttert sin tredje faste ansatte.

– I tillegg har mellom 20-30 frivillige gjort en kjempeinnsats for å sikre en sikker og god drift av den etterhvert stor logistikkorganisasjon i Fossegrenda. Marte vil stå i stillingen som daglig leder i Matsentralen frem til 1.september.

– Styret er meget fornøyd med Marte sitt engasjement og innsats gjennom snart 6 år og har nå startet arbeidet med å finne ny daglig leder.

Bjørnsund har sammen med sitt team og frivillige reddet over 800 tonn mat fra å bli kastet det siste året. Matsentralen Trøndelag har gått fra å være minst i landet til å bli den nest største i Norge. Og behovet øker.

Nidaros besøkte nylig Matsentralen, da kunne Bjørnsund fortelle følgende:

– Vi har merket at flere og flere ringer til Matsentralen. Vi kan ikke gi direkte til privatpersoner, så da må vi prøve å koble dem til en fast organisasjon. Og vi merker at det er en del folk som dukker opp på døra og ber om mat, og som ikke helt har forstått hele konseptet vårt, som altså er å levere til andre organisasjoner.

Les mer her: