Rektor Bjørn Ivar Midjo ved Charlottenlund ungdomsskole og de ansatte har jobbet på spreng siden fredag for å finne en løsning til ca. 320 elever etter brannen sent torsdag kveld i forrige uke.

Mandag hadde 9. tinn, som har arealer der brannen hadde sitt utspring, aktivitetsdag i Charlottenlundhallen, planlagt og drevet av lærerne.

10. trinn, som har arealer over brannen, fikk digital fagdag med hjemmeundervisning.

Har funnet løsning

– Kan det bli et lengre opphold for elevene uten vanlig undervisning? spurte Nidaros fredag.

– Det 10. trinnet som bor øverst, og som ikke var mest berørt, de kommer tilbake og har fysisk oppmøte på tirsdag. Det vet vi allerede nå, mens 9. trinn som er mest direkte berørt, der vil det ta lengre tid, uten at vi vet hvor lang tid det vil ta. Der må vi planlegge litt mer dag for dag, med alternative læringsarenaer, og opplegg andre plasser, sa rektor Bjørn Ivar Midjo til Nidaros før helga.

Men nå har de funnet en løsning også for 9. trinn. Tirsdag skal de om lag 320 berørte elevene tilbake på skolen.

– 9. trinn har som de to andre trinnene, skoledag med fysisk oppmøte på skolen. Så fordeler vi alle rom vi har, pluss lokaler vi låner fra Charlottenlund sportsklubb, på alle klassene, sier rektoren i en sms til Nidaros mandag.

Sent torsdag kveld gikk alarmen på skolen. Først fikk 110-sentralen en automatisk brannalarm klokken 23.30.

– Da sendte vi én bil, på vei til stedet ringes vi av en vekter som melder om åpne flammer fra et vindu fra 1. etasje. Da eskalerer vi opp, fortalte vaktleder Eivind Schjødt hos 110-sentralen torsdag. Totalt rykket brannvesenet ut med fem enheter.

I løpet av 23 minutter var brannen slokket. Natt til fredag har brannvesenet jobbet på stedet med skadebegrensning med det brannvesenet kaller for en restverdiredningsbil.

Politiet undersøkte området utenfor Charlottenlund ungdomsskole etter brannen torsdag 1. desember 2022. Video: Bertil Lernæs

Mistenker påsettelse

Foreløpig er ikke brannårsaken klar, men en av politiets teorier er at brannen kan være påsatt.

Fredag ettermiddag opplyser avsnittsleder for allmennavsnittet i Trøndelag politidistrikt, Pål Berg, at en rute på skolen er knust.

– Et vindu inn til klasserommet hvor det brant, var knust. Det er uvisst om dette er på grunn av innbrudd eller om brannen har forårsaket at vinduet knuste, skriver han i en e-post til Nidaros.

Det er kun klasserommet hvor det brant som blir sett på som åsted.

Berg hadde ikke nye opplysninger i saken mandag.