Bakklandet Ramme og Kunst ble etablert av gallerist og eier Arve Hammer for 25 år siden. Etter hvert ble galleriet med rammeverksted i kjelleren en institusjon på Bakklandet med sin beliggenhet rett ved Nidelva.

Nå er det slutt for godt.

Etter 25 år i drift, valgte Hammer å flytte galleriet.

«Etter hvert som kundegruppen økte, meldte også behovet for større plass seg for både galleriet og rammeverkstedet. Løsningen ble å flytte rammeverkstedet til Parkgården ved Vår Frue kirke, mens galleriet fortsatt holdt hus på Bakklandet», heter det i en pressemelding.

Det nye galleriet skal ifølge pressemeldingen åpnes i samme hus som bedriftens rammeverksted, i Parkgården ved Vår Frues Kirke.

«Etterspørselen etter god kunst og god innramming fikk Arve Hammer for ett år siden til å ta et vemodig, men nødvendig valg. Han bestemte seg for å flytte galleriet til samme hus som rammeverkstedet. I ombyggingsperioden flyttet galleriet midlertidig til Innherredsveien. På bakgrunn av etterspørselen etter god kunst og innramming bestemte Hammer seg i fjor for at det var behov for et større galleri, og dermed også å flytte ut av lokalene på Bakklandet, hvor de hadde holdt til siden åpningen for 25 år siden», heter det videre.

I pressemeldingen opplyser Bakklandet Ramme og Kunst at det nye galleriet åpnes 28. juli, med verk signert av kjente kunstnere som Håkon Bleken og Barbro Tiller.