Gå til sidens hovedinnhold

Følger med på situasjonen: – Vi er spente på neste uke

Med kun en ny påvist smittet i Trondheim torsdag, mener kommuneoverlege Tove Røsstad at de har god kontroll, men de følger med situasjonen.

– Vi har ikke bekreftet smitteveien ennå, men vi har en klar mistanke om at det kommer utenbys fra, sier kommuneoverlege Tove Røsstad om det eneste smittetilfellet som ble påvist i Trondheim torsdag.

Trondheim opplever nå en flat trend i antall smittede, mens i Norge generelt er trenden stigende.

Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Det er 210 flere enn dagen før og 225 flere enn samme dag i forrige uke, skriver NTB.

– Det er fortsatt et veldig lavt smittetall i Trondheim, men det er ustabilt. Det er fortsatt økende smitte ellers i landet, og nå er det vinterferie her og en del reiseaktivitet. Vi føler at vi har god kontroll, men vi er spente på neste uke, sier Røsstad.

I pressemeldingen fra kommunen kommer det fram at den smittede har moderate symptomer. Røsstad sier hun ikke har informasjon om helsetilstanden, men oppgir at det ikke er opplysninger om at vedkommende er innlagt på sykehuset.

LES OGSÅ: Én smittet har besøkt ti offentlige steder i Trondheim. – Det er ofte gode grunner til det

Prøven vil bli videre undersøkt, men det er foreløpig ikke svar på om personen er smittet med en mutert variant av viruset eller ei.

Kommentarer til denne saken