Gå til sidens hovedinnhold

Flytter fra Leangen. Slik blir det nye travanlegget: – Blir det eneste av sitt slag

Fredag 19. mars ble byggeavtalen signert.

– Det at vi nå har skrevet kontrakt med Ruta og skal i gang med byggingen av en helt unik arena føles utrolig godt. Prosessen fram til i dag har vært lang og krevende, men endelig kan vi se opp og fram, sier daglig leder ved Leangen, Robert Jakobsen, i en pressemelding.

Der kommer det fram at byggingen av travanlegget som Arena Midt-Norge kaller «Nordens fineste» kan starte.

– Det at vi sammen med Ruta skal bygge et hovedbygg som vil gi en helt annen nærhet og opplevelse for både utøvere og besøkende har stått helt sentralt hele veien. Dette bygget blir det eneste av sitt slag i verden, og vi ser med stor spenning fram til den dagen neste vår når vi kan åpne dørene for utøvere og publikum, sier Jakobsen.

350 plasser

Ifølge pressemeldingen vil det nye anlegget på Orkland inneholde:

  • Påsælingskapasitet til ca. 95 hester
  • Restaurant med ca. 350 plasser ved bord (fleksibelt ut ifra endelig bordplassering )
  • Stallkafé for de aktive.
  • Kurs/konferansefasiliteter
  • Åpent fra VIP og til «stemningen»
  • Utstyrsbutikk
  • Dopingkontroll
  • Takterrasse i 3. plan med utsikt over hele banen

– Arkitekten har hentet inspirasjon fra Gardermoen og Operaen. Dette skal være et opplevelsessenter der hesten står i sentrum og har hovedrollen, og anlegget skal brukes til flerbruk hvor alle de sju dagene i uka tas i bruk, sier prosjektleder for Ruta Entreprenør Lars Erik Husby.

Asbjørn Opdal i Leangentravet Eiendom AS har vært sentral i prosessen og gleder seg til å få byggingen i gang.

- Alt historie

– Jeg må innrømme at det har vært en omfattende og krevende jobb etter at anlegget på Leangen ble solgt, og da ikke minst med å finne et nytt sted for travsporten. Men nå er alt dette historie og vi kan se framover sier Asbjørn Opdal med et smil. På fredag signerte vi en svært viktig avtale med Ruta entreprenør, og er klar for å bygge dette svært moderne og spennende travanlegget i Orkland, hvor blant annet hestestallene skal være midt på arenaen og under restauranten. Nå går vi mot vår og lysere tider, vaksinen mot korona er snart på plass for alle, og vi kan fokusere på å bygge Nordens flotteste travanlegg, sier Opdal.

Utviklingssjef i Arena Midt-Norge Per Jørgensen har fulgt denne prosessen tett fra utsiden, og er veldig fornøyd med det grundige og seriøse arbeidet som er gjort i anbudsrunden før man landet på Ruta Entreprenør.

– Nå er det bare å rette fokus mot å få dette flotte anlegget ferdig bygd, slik at det står klart til åpningsfesten våren 2022, sier Jørgensen.

Kommentarer til denne saken