Lørdag opplyste politiet om to tilfeller de siste to dagene der personer skal ha tatt seg inn til eldre personer i påskudd av å være fra kommunen, for deretter å lure dem for penger.

Nå opplyser politiet til Adresseavisen at de har fått ytterligere to henvendelser siden de varslet lørdag.

Først ble de kontaktet av en eldre kvinne i Trondheim som skal være fralurt penger etter å ha fått lignende besøk lørdag kveld. Og i 19:45-tiden kom enda en telefon.

- Det er et par som har forsøkt å ta seg inn i en oppgang, men de kom seg ikke inn i blokka, sier operasjonsleder Roger Mogstad til Adressa.

Nå ønsker politiet tips om en bil som er observert i forbindelse med den siste hendelsen. Det skal dreie seg om en utenlandskregistrert, champagnefarget eller lys Volvo V70, sier politiet til Adressa, som oppfordrer publikum om å ringe 02800 om de har sett bilen.

- Denne bilen er av høyeste interesse for politiet, sier Mogstad til Adressa.

Til Nidaros sa Mogstad lørdag ettermiddag at det i de to første tilfellene var snakk om en person som har kommet seg inn til eldre. Politiet visste ikke om det er samme person i de to tilfellene.

Det ene tilfellet skjedde fredag, mens det andre har skjedd lørdag. I sistnevnte har det blitt frastjålet penger.

– Det er nedrig oppførsel å lure eldre, godtroende folk som er avhengig av offentlige tjenester, sa Mogstad til Nidaros.

Han understreker at ingen er blitt utsatt for vold eller trusler.

– Det er penger som er målet. Det er først når personen har forlatt stedet, at de oppdager at det mangler penger, operasjonslederen, som ikke vil gå noe nærmere inn på hvor i Trondheim det har skjedd.