Torsdag fortalte Nidaros om Per Ove «Charlie» Alsethaug (57) som rettet krass kritikk mot 17. mai-komiteen i Trondheim.

Bakgrunnen for kritikken er at 17. mai-komiteen har lagt om den tradisjonelle 17. mai-ruta i Trondheim, noe Alsethaug mener vil skape utfordringer for bevegelseshemmede.

I år går nemlig barne- og borgertoget gjennom Dronningens Gate, og ikke gjennom Olav Tryggvasons gate som tidligere.

Dette mener Alsethaug er kritikkverdig ettersom deler av Dronningens gate består av brostein.

Nå får 57-åringen støtte fra flere hold.

Lanserer protestside

Kristian Lian, regionkontorleder i Handikapforbundet, forteller til Nidaros at flere organisasjoner nå har gått sammen om å etablere en egen protestside mot 17. mai-ruta på Facebook.

Det er Norges Handikapforbund, Funksjonshemmedes fellesorganisasjon, CP-foreningen og Handikappede Barns Foreldreforening som står bak protestsiden som var planlagt lansert i løpet av torsdag kveld.

– Vi skjønner hvordan dette vil gå. Vi frykter at det er mange som vil få en dårlig opplevelse, og at barn ikke får muligheten til å gå sammen med klassen sin i toget, sier han.

Han er tydelig på brosteinen i gaten bør fjernes permanent.

Derfor endrer de ruten

– Bakgrunnen for endringen er at det ikke er mulig for toget å gå i Olav Tryggvasons gate fordi bussen må gå der. Den kan ikke gå i Fjordgata etter ombygging med eget sykkelfelt, sier leder i 17. mai-komiteen i Trondheim, Sissel Trønsdal.

Hun forteller videre at 17. mai komiteen har fått henvendelse fra Norges Handikapforbund Trøndelag om endringen og det nylig ble tatt opp i et møte.

– Tiden er dessverre for knapp til å gjøre noe med det i år, men vi må se på om det er noe vi kan gjøre annerledes neste år, sier Trønsdal.

Alsethaug er imidlertid ikke fornøyd med at ruten for 17. mai-toget legges om på grunn av kollektivtrafikken.

– Jeg synes det er synd at AtB skal få ha regien på en dag der vi skal være inkluderende og stå sammen, sier han og fortsetter:

– Jeg skjønner ikke hvorfor bussene skal prioriteres framfor de gående på 17. mai. Det er en dag hvor de fleste vil gå. Jeg mener det bør være plass til begge deler.