I løpet av natt til fredag har Trøndelag politidistrikt mottatt totalt 17 meldinger om forstyrrelser av natteroen i distriktet – de aller fleste fra Trondheim, opplyser operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt.

En av meldingene kom fra Festningen og gikk på høy musikk fra stedet. Her fikk to personer muntlig pålegg om å slutte å spille musikk frem til klokken 8 fredag morgen.

På Møllenberg var det én person i en leilighet hvor det skal ha kommet høy musikk fra i halv tre-tiden. Vedkommende fikk også beskjed om å skru av musikken og å holde det stille fram til klokken 8.

Også ute i Brattørparken kom det klager fra naboer om høy musikk. To personer ble bortvist til klokken 9 fredag morgen. I etterkant skal en av personene ha blitt voldelig mot personer på Solsiden, og er nå anmeldt for kroppskrenkelse.

Brende sier hun ikke har statistikk på hvor vanlig slike meldinger er i hverdagen, men sier det ikke er unormalt og at det nok har sammenheng med det gode været.

– Det er fortsatt varmt ute og folk vil kose seg. Men for å sitere min kollega i går tidlig, det går an å kose seg uten så mye lyd. Det er fortsatt hverdag og folk skal på jobb eller skole og vil sove, sier Brende.

Les mer av siste nytt: