– Et stjernelag, mener ansvarlig redaktør Stig Jakobsen om nysigneringene.

Før sommeren ble det gjennomført en ansettelsesprosess i Trondheim.

– Det var stor interesse for de ledige stillingene i Nidaros. Jeg er veldig fornøyd med hvem som nå har takket ja, sier nyhetsredaktør Andreas Haakonsen.

Det er tre unge og motiverte journalister som har sin første arbeidsdag i august.

– De har imponert på intervjuene og vi gleder oss virkelig til at alle er på plass, fortsetter Haakonsen.

Dette er nyansettelsene:

  • Kenneth Hedstrøm Larsen – journalist
  • Elina Rydland Ørnhaug – frontsjef
  • Håvard Finseth – politisk journalist

TV 2, Avisa Nordland og Steinkjer24

Kenneth Hedstrøm Larsen kommer fra Avisa Nordland, der han har gjort sakene sine bra.

– Avisa Nordland er kjent for å dyrke gode journalister og jeg har sett Kenneth sin byline ofte. Han levde opp til forventningene på intervjuet og fikk veldig gode skussmål fra Bodø. Vi gleder oss til å utvikle han videre her i Nidaros.

Kenneth er ansatt som journalist.

Elina Rydland Ørnhaug kommer fra TV 2 i Bergen.

– Elina har styrt TV 2-fronten mens hun har studert journalistikk i Bergen. Også hun fikk også toppkarakterer fra sin tidligere arbeidsplass. Et ungt talent som vi skal ta vare på.

Ørnhaug er ansatt i et årsvikariat som frontsjef.

Håvard Finnseth hentes fra iTromsø. Han har tidligere vært med å starte opp Steinkjer24 og var før det kulturredaktør i Studvest. Han er ansatt som politisk journalist.

– Hans kompetanse er noe vi ser frem til å få inn i redaksjonen. Håvard er en skikkelig terrier som elsker å holde makta i ørene. Samtidig er han tabloid og vet hva som skal til for å engasjere leserne, fortsetter nyhetsredaktøren.

Ansvarlig redaktør, Stig Jakobsen, er strålende fornøyd med hvordan laget nå begynner å ta form.

– Dette er knakende gode ansettelser og jeg gleder meg til alle er på plass.

Rykker opp som nyhetsredaktør

Nylig ble det kjent at Anniken Renslo Sandvik har fått seg ny jobb i Asker og Bærum budstikke. Hun hadde sin siste arbeidsdag 8. juli.

– Da Anniken leverte sin oppsigelse var det ingen tvil om hvem som skulle ta over. Andreas er et kjempetalent som har vært en viktig ressurs i Nidaros fra dag én.

Andreas Haakonsen kommer fra stillingen som nyhetsleder i avisen. Han har tidligere vært konstituert nyhetsredaktør i 2021.

– Andreas har et godt redaksjonelt og strategisk hode. Han er sulten, prioriterer sakene som vi vet leserne vil ha og er samtidig flink med mennesker. Jeg har virkelig tro på Nidaros og fremtiden i Trondheim.

Haakonsen selv ser frem til utfordringen.

– For meg så er dette kanskje den mest spennende jobben i Trondheim. Det er vanvittig mulighetsrom, et skyhøyt potensial og en stor utfordring. Det trigger meg skikkelig, sier Haakonsen og legger til:

– Jeg ser virkelig frem til å lede gjengen vår her i redaksjonen. Det er en gjeng med unge, motiverte og sultne journalister med verden for deres føtter. Jeg skal gjøre alt i min makt for at de skal nå sine mål fremover.