Gå til sidens hovedinnhold

Fikk renholdssjokk på jernbanestasjonen: – Så ut som en slumstasjon

– Jeg forventer ikke rød løper, men står det så dårlig til? Det er dårlig reklame for byen en er glad i, sier Brit Guin, som var på påskevisitt til Steinkjer.

For abonnenter

(Trønder-Avisa):– Det er ikke sånn det skal være. For meg var det et lite sjokk. Jeg er så glad i Steinkjer, det er godt å komme hjem, men så er det så skittent. Det er jo tross alt påske, folk farter jo litt, selv om det er som det er. Det skal ikke se ut sånn, sier Brit Guin.

Hun bor i Trondheim, men er oppvokst i Kvam, og reiser ofte tilbake til Steinkjer – nå på påskevisitt til mora si. Velkomsten til hjemkommunen lørdag ettermiddag var imidlertid ikke all verden å skryte av.

– Fra det ene bildet jeg tok, det var helt svart på gulvet, og så mye rot bak benken. Det var så jævlig, sier Guin.

– Helhetsinntrykket er at det så ut som en slumstasjon.

– Ser ikke ut som at noen har vært der på en stund

At det kan være noe søppel utenfor søppelbøtta kan hun forstå, og tilskrive kråka eller sjura.

– Men sånn som det var inne på stasjonen – det må ha vært en skikkelig glipp inn mot palmehelga, for der var det ikke vaska, det der har ligget en stund. De har ikke vært der dagen før. Jeg forstår at helgene er verre, men det vises at ingen har vært der på en stund, sier Guin.

Det er ikke akkurat forhold for å motta Kongen – eller Guin, for den del.

– Jeg forventer ikke rød løper, men at det går an. Står det så dårlig til? Det er dårlig reklame for byen en er glad i, det er mest om det, sier Guin.

Hun var avhengig av å vente en time på bussen, og da var venterommet et naturlig sted å søke ly.

– Jeg kunne ikke sitte der, det var så ille. Jeg er ikke pysete, du kan spørre 'a mor. Jeg er ikke så nøye, men til og med jeg reagerte, sier Guin, og meddeler at mora flirer i bakgrunnen.

Bane NOR beklager

Det er bare å beklage. Jeg skal informere videre til de som har ansvar for stasjonen. Vi vil ikke at de reisende skal møte en skitten stasjon. Her må vi rydde opp, sier pressekontakt Liv Tone Otterholdt i Bane NOR.

Hun påpeker at Bane NOR gjerne tar imot tilbakemeldinger fra stasjonenes brukere.

Guin er glad for at Bane NOR lover å rydde opp, og understreker at det er det viktige.

– Jeg reflekterer også rundt livet i den store sammenhengen, jeg ser på Dagsrevyen – dette er ikke noe å blåse opp – men det er det likevel. Jernbanen vil gjerne at folk reiser kollektivt, da bør du føle deg vel når du kommer på en sånn plass. Jeg har ikke sett det så ille – de kunne også kostet opp sanda, sier Guin.

– Pussebilen har tatt en runde og tatt opp litt sand, men på trappa der kan den ikke dure. Det kommer ingen med feiekost lenger.

– Før lå det en stolthet i det med jernbanen

Togreisen for øvrig, og oppholdet etter, har imidlertid vært langt bedre enn besøket til stasjonsbygget.

– Det er så godt å komme på landet. Jeg har det fint i Trondheim, men når byene stenges ned, er det mer å finne på på landet enn i en by. En mister alle tilbudene. Kvam er en vakker bygd, og den blir mer og mer idyllisk jo eldre en blir, har jeg funnet ut.

Hun er også glad i Trønderbanen, men, som hun diskuterte med mora:

– Det er kontrasten mellom de flotte stasjonsbygningene rundt omkring, som ble tegnet av kjente arkitekter – de ville snudd seg i grava om det så hvordan det ser ut, sier Guin.

– Før lå det en stolthet i det med jernbanen – konduktøren, uniformen, det skulle vært dem i generasjonen før oss, som hadde kommet til Steinkjer stasjon og sett hvordan det ser ut, sier Guin, og avslutter med å levere et lite stikk.

– I Levanger har de en så flott stasjonsbygning. Der er det alltid rent. En kan gå i trehusbyen, innom biblioteket og lese litt, og kose seg. Hvorfor er det alltid så mye hyggeligere på Levanger, spør Guin.

Kommentarer til denne saken