Nidaros er blitt tipset om et høyt smell på Leangen.

Brannvesenet fikk klokken 14.23 melding om eksplosjon ved Rockwool på Leangen, opplyser brannmester ved 100-sentralen, Gunnar Sundli.

Brannvesenet er i skrivende stund på stedet.

– Meldingen inn til oss var en eksplosjon og påfølgende brann i et rom. Siste melding er at ingen personer er skadd og at det er røyk i et rom, sier Sundli.

Sendte ut flere enheter - men nedskalerte

Operasjonsleder Håvard Høyem i Trøndelag politidistrikt sier de har mottatt samme melding klokken 1424.

– En melder ringte inn beskjed om et høyt smell og røyk i lufta på Leangen, sier han til Nidaros.

– Vi har sendt ut patrulje, men det ser ikke ut til at det er det store som har skjedd. Vi kjørte først ut med tre enheter, men har nå nedskalert det. Brannvesenet er på stedet, og vi skal nøste i hva som skjer, sier Høyem.

Klokken 14.55 melder politiet på Twitter at det har vært et branntilløp i et industriområde på Leangen. Ti personer er evakuert.

Ingen personer skal være skadet, men arbeidsgiver tar hånd om de evakuerte. Politiet vil gjøre avhør på stedet og oppretter sak.

Klokken 15.10 holder brannvesenet på å rulle inn slangene. Brannvesenet på stedet forteller at det er kontroll på situasjonen.

Brannvesenets innsatsleder på stedet, Stein Yttereng, sier de ikke vet hva eksplosjonen skyldes.

– Vi fikk melding om en eksplosjon av en type som vi rykket ut på. Alle var evakuert ut da vi kom til stedet, sier han til Nidaros.

Han sier de ikke vet årsaken til smellen eller branntilløpet, men forklarer at det var begrenset omfang.

– Det var branntilløp i noe ovnssystemer her som fører varme rundt om i produksjonen. Det har ikke vært brann utenfor dette, sier han.

Dro til stedet

Fabrikksjef Frode Humbernes ved Rockwool har selv vært på stedet og sier det går bra med de ansatte.

– Det er ingen som har kommet fysisk til skade eller som ser ut til å ha blitt eksponert for røyk og alle er tilbake i jobb igjen. Produksjonen var uansett planlagt stengt ned klokken 15, så det er andre oppgaver som gjøres nå, sier han til Nidaros.

Nå luftes området ut.