Laget har ikke tapt siden september 2019, og Kristine Nøstmo har ikke sluppet inn mål denne sesongen. I bortekampen viste Rosenborg for alvor at de blir å regne med også denne sesongen.

Først 1–0 fra Julie Blakstad på et langskudd. Så 2–0 signert nok et langskudd fra Blakstad. På overtid trillet Sara Kanutte Fornes inn 3–0 til Rosenborg i toppkampen.

– Prestasjonen er bra og resultatet er veldig bra. Det er ikke mange lag som kommer hit og vinner 3–0. Det var solid, oppsummerer trener Steinar Lein etter kampen.

Julie Blakstad får et skikkelig drømmetreff i Rosenborgs bortemøte med LSK Kvinner 26. juni 2021.

Fikk beskjed på hjemmebane

Julie Blakstad sier etter kampen at førstemålet er det fineste hun har scoret i Toppserien.

– Det er deilig å score litt fine mål og, selv om det ikke gir flere poeng. Deilig å se man kan skyte litt fra distanse også, sier Blakstad.

Mål nummer to kom fra et direkte frispark. Et frispark Cecilie Andreassen vanligvis ville tatt. I timene før kamp fikk hun beskjed av pappa på hjemmebane om å ta frispark mot Lillestrøm. Og det gjorde hun til glans.

– Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle skyte. Pappa sier alltid at jeg må skyte. Jeg fikk beskjed i dag tidlig, så jeg måtte bare prøve. Det var full klaff det, og det er veldig artig, sier Blakstad og ler.

Blakstad roser lagmoralen til Rosenborg etter seriestarten.

– Foreløpig har vi kanskje møtt litt svakere motstand, men vi tar med oss tre gode poeng i dag. Det er jevnt, og LSK kunne fort scoret. Men 3–0 er tre viktige poeng, så kommer det noen tøffe kamper i vente, sier hun.

Sterke defensivt

Ina Vårhus har startet samtlige kamper på midtstopperplass denne sesongen. Hun har til gode å se RBK slippe inn mål hittil.

– Det funker veldig bra. Vi har spilt sammen en stund nå. Samarbeidet vi har bak der nå, jeg frykter ikke engang at folk skal score på oss. Vi har så god kontroll, sier Vårhus.

Se kampen i reprise her.

Hun håper laget klarer å unngå baklengs så lenge som mulig.

– I fjor gikk vi ubeseiret gjennom, så kanskje vi skal holde nullen i år da, sier hun humoristisk.

Noe som også fikk Vårhus til å le, var en situasjon som skjedde på overtid. Mimmi Löfwenius var fortvilet og skrek diverse skjellord i ansiktet på Vårhus.

– Jeg ikke hva det var, jeg bare løp videre. Hun ble vel litt frustrert på meg, men sånn er det. Jeg tror ikke hun er så glad i meg, sier Vårhus og ler.