Lørdag kom nyheten om at forbudet mot store kultur- og idrettsarrangement med over 500 deltakere forlenges fram til 1. september. Det betyr at festivalsommeren er avlyst. Musikkfestivalen på Festningen skulle etter planen vært arrangert på Kristiansten festning 28.–29. august, slik blir det imidlertid ikke. Festival på Festningen blir det ikke før i 2021.

Men, det er et lyspunkt.

Torsdag arrangerer OBOS og Festningen et stjernespekket livevors – som sendes eksklusivt på Nidaros.no. Festningen lager fest hvor deltakerne er sammen alene. Gjennom sendingen skal mange små vorspiel kobles sammen til en storstilt fest.

– Nå som det ikke blir festival, er det trivelig å likevel kunne arrangere noe for publikumet vårt, sier kommunikasjonsansvarlig for Festningen, Rachel Nordtømme.

Hun har tatt på seg programlederrollen og skal lose publikum gjennom en stjernespekket sending, full av musikk og underholdning.

– Natt til 1. mai er en tradisjonell festdag. Tanken nå er at folk kan treffes uten å treffes. Vi skal mimre tilbake til de to første årene på Festningen, mens vi gleder oss til 2021, sier hun.

Nordtømme ønsker ikke å avsløre for mye av programmet, men sier det er all grunn til å glede seg.

– Vi har prøvd å få med oss en del celebre gjester, og mindre celebre gjester.

– Kan du avsløre noen?

– Ikke alle er bekreftet ennå. Det tar litt tid med de virkelig spennende navnene, sier hun.

Skal engasjere publikum

Nordtømme avslører at man også skal engasjere publikum, både i forkant, men også under sendingen.

– Det er bare å følge med, sier hun.