Sommerens store musikkopplevelse ved Kristiansten vil neste sommer bli toppet av den soleklart største, norske liveartisten om dagen – selveste Karpe.

Etter denne sommeren å ha klart å fylle Spektrum hele ti ganger på rad, har de satt en standard for popularitet som man ikke har sett maken til tidligere. Spørsmålet er om dette vil by på utfordringer for Festningen-festivalen.

Billettene slippes denne uken

– Karpe er en av headlinerne på Festningen 2023, ja. Det blir helt ellevilt! Ingen selger flere billetter enn Karpe om dagen. Å selge ut spektrum ti ganger med et forrykende show, og nå lanserer de europaturné – det blir ikke større, sier markeds- og presseansvarlig for Festningen, Rachel Nordtømme.

– Har du noen tanker om hva publikum vil få?

– Karpe var på Festningen i 2019, og jeg har aldri sett publikum mer i ekstase. Å gi publikum Karpe igjen føles fantastisk!, sier Nordtømme.

– Vil dere utvide festivalområdet, med tanke på at dere nå får bandet som trekker mest i Norge?

– Vi utvider ikke festivalområdet, selv om vi tror Festningen blir rekordtidlig utsolgt. Området funker fint for 18 000 per dag.

Prisene går opp, men av en annen grunn

– Betyr bookingen av Karpe at prisen på festivalbillettene går opp? De er jo kjent som Norges dyreste band å booke.

– Prisen på festivalpass øker, ikke på grunn av artisthonorar, men fordi det er mer kostbart enn før å lage festival. Alle prisene går opp – også fra våre leverandører.

Rachel lover at det Karpe ikke blir den eneste store overraskelsen på Festningen.

– Vi har en annen headliner klar, og slippet er rett rundt hjørnet. Det er bare å holde seg fast – det blir også et slipp med smell!