Byåsen-jenta Ary og trioen I Like to Sleep, direkte fra jazzlinja ved NTNU, skal åpne hver sin dag under Pstereo. Det skriver festivalen i en pressemelding.

Ardiadne Loinsworth, aka Ary, har hatt en pause fra musikken, etter at hun ble kjent med låta «Higher» i 2015. Tidligere i år kom hun debattalbumet For evig.

«Albumet viser Ary på et selsikkert og helstøpt nivå, og de mørke beatsene og de melodiske krumspringene bærer vitne om at dette på ingen måte er snakk om en døgnflue, men et album som kommer til å stå seg i generasjoner framover», skriver Pstereo.

Om I like to sleep skriver festivalen at at jazztrioen har «har høstet glimrende kritikk fra første takt, og har på kort tid utmerket seg innenfor sjangeren, og på veien vunnet årets unge jazzmusikere 2018 og mottatt Grano-stipend.»

I tillegg til de lokale artistene, varsler Pstereo at countryartisten Joshua Ray Walker fra Texas er klar for festivalen, og beskriver ham som kanskje den mest interessante countryartisten å følge med på i dag.

Videre skal den franskspråklige gruppen L'imperatrice ta plass på scenen under årets festival. Ifølge Pstereo tok de, med sin drømmende 70-tallsdisco og energiske konserter, nylig Cochella med storm. Det vises også til at gruppen kan smykke seg med to kritikerroste album.

Den siste artisten som slippes nå, er California-gutten Tai Verdes. Pstereo skriver at han slo seg skikkelig opp som musiker gjennom pandemien, og står bak noen av de største virale hitlåtene i verden akkurat nå. Stuck in the Middle ble av New York Times hyllet som en av 2020s beste låter, og med studioalbumet som kom for et års tid siden kom også megahiten A-O-K.