Selv om konserten er fem måneder unna, har Toto solgt solide 7.000 billetter til konserten på Sverresborg. Nærmere 10.000 forventes å flokke til når Los Angeles-bandet 16. august kommer til Trondheim, for første gang på 15 år.

Har utviklet et vennskap

Forrige gang var Jan Egil Øverkil vert for bandet. Han fikk god kontakt med dem, og særlig gitarist Steve Lukather, som han har holdt kontakt med siden. Nylig kom dem med gledelige beskjeden om at bandet til Jan Egil, King for a Day, har fått den gjeve jobben med å være oppvarmingsband for Toto.

– For musikere som driver i formatet vi gjør, er det stort, forteller han.

Jeg skjønner at dette kanskje ikke er fullt så tilfeldig. Dere har flere links til bandet.

– Det er veldig lite som er tilfeldig med dette. Jeg har en lang historie med Lukather. Har vært fan siden jeg var 10 år gammel. Vi fant tonen da vi møttes i 2007, og har holdt kontakten, sier Øverkil.

King for a Day debuterte i 2018 med EPen «Sweet Rumours», som blant annet høstet terningkast fem i Adresseavisen. Utgivelsen bidro også til å skaffe bandet en solid publikumsskare, inntil covid-19 satte livespillingen på «hold».

– Vi begynte med innspilling av albumet i januar 2020. Men når landet stenger ned og vi ikke en gang kan kjøre til studioet i Verdal, blir det vanskelig. Korona har satt bremsene så til de grader på utgivelsen. Vi er ett år på overtid, sukker han.

En sjanger i vekst

I likhet med Toto, driver også King for a Day innen sjangeren "AOR", som er en forkortelse for "Adult Oriented Rock".

– Kort fortalt er det klassisk rock, inspirert av musikk fra 80- og tidlig 90-tall. Det er musikk vi har vokst opp med og elsker. Klassisk rock har opplevd en renessanse i disse dager, og gjør det svært godt i Norge. Målet vårt er å være blant bandene innenfor sjangeren som blir lagt merke til internasjonalt.

Artisten han liker aller best fra denne perioden, er Toto. Jan Egil har fulgt bandet tett opp gjennom årene.

– Jeg har sett Toto 10-12 ganger før, og har også sett Steve med egne konserter flere ganger.

Lagde hyllest til avdød trommis

En av låtene som blir å finne på albumet, «You Left Behind A Smile», er sågar en hyllest til den tidligere Toto-trommisen, Jeff Porcaro, som gikk bort i 1992.

– Jeg er selv trommis, og jeg forsto allerede fra starten at han hadde egenskaper svært få forunt. Han er musikeren som har inspirert meg mest av alle, sier Øverkil.

Låten, som er skrevet av Øverkil i samarbeid med livekeyboardist Kay Ronny Dahl, ble første gang presentert på en hyllestkonsert de arrangerte på Rockheim for å hedre Porcaro, på 25-årsdagen for hans bortgang. Toto-keyboardistene David Paich og Steve Porcaro hyllet konserten, og spilte inn en annonsevideo for arrangementet.

Stor ærefrykt

– Det blir nesten «full circle», når vi nå skal opptre sammen med dem. Det er et oppdrag jeg ser på med stor ærefrykt.

Hvordan forbereder man seg på å spille stadionrock for titusenvis? Må man trene seg på å gjøre større bevegelser, slik at det blir synlig helt bak i salen?

– Alt blir større. Men i utgangspunktet gjør man det samme som man gjør på et samfunnshus. Litt mer grundig innsats i produksjon og det hele, må til, da.

Øverkil er klar på at en slik gig betyr enormt mye for dem.

– Det er klart at når man kommer med skive høsten 2022, er det ekstremt viktig å få spille for nærmere 10.000.