Mannen har samtykket til fire nye uker i varetekt, i et brev datert 6. mai. Fengslingsforlengelsen ble behandlet i kontorforretning torsdag, uten at den drapssiktede ektemannen var til stede..

Alle de fire ukene blir med brev- og besøkskontroll, heter det i kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Han ble først varetektsfengslet 9. april, og har i de første fire ukene sittet i full isolasjon. I denne perioden har han blitt avhørt en rekke ganger.

Frykter sletting av spor

Retten bemerker likevel at etterforskningen fortsatt er i initialfasen, og at dette styrker siktedes reelle muligheter for å ødelegge bevis. Etterforskningen vil utvilsomt vedvare i lang tid og bli mer omfattende i tiden fremover.

I kjennelsen kommer det fram at retten frykter at elektroniske og fysiske spor kan slettes dersom han løslates, samt at han ved en løslate vil ha mulighet til å påvirke vitners forklaringer.

Siktede har også samtykket til brev- og besøkskontroll.

Ble funnet av fisker i skråning

Tirhas Tekle Kifllay (33) ble funnet død i en skråning i Trolla 7. april, men politiet tror at hun har vært død siden 28. mars. Ingen har fått livstegn fra henne siden den dagen. Ektemannen, som nå er siktet for forsettlig drap, meldte henne savnet til politiet 31. mars.

Tidslinjen

Fredag 27. mars: Politiet vet at firebarnsmoren Tirhas Tekle Kifllay (33) var i live denne dagen.

Lørdag 28. mars, cirka kl. 08.00: Familiebilen, en VH-registrert Mitsubishi Outlander 2010-modell, skal ha kjørt fra Flatåsen mot Storlien og tilbake.

Lørdag 28. mars, usikkert tidspunkt: Politiet mener drepte Tirhas Tekle Kifllay ikke kan ha vært i live etter denne dagen.

Tirsdag 31. mars: Politiet blir kontaktet av dreptes ektemann. Han forklarer at han ikke har sett kona siden lørdag 28. mars. Han er i kontakt med politiet flere ganger etter dette.

Søndag 5. april: Et familiemedlem tar kontakt med politiet. Vedkommende melder Kifllay formelt savnet.

Tirsdag 7. april, kl. 11.58: Politiet får melding fra en som skal fiske, som har funnet 33-åringen død i en skråning ved fjorden i Trolla.

Tirsdag 7. april, kl. 22.15: Ektemannen blir pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han nekter straffskyld.

Torsdag 9. april, kl. 12.00: Siktede fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Han blir varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, de første to i full isolasjon.

Sommeren 2020: Saken er ferdig etterforsket og oversendes Statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

12. oktober: Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett.

Saken oppdateres.