(Nettavisen): Vipers Kristiansand tok onsdag sitt sjette seriegull på rad, men det er en helt annen sak som har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.

I slutten av februar omtalte Nettavisen en kommentarutveksling på Facebook mellom salgs- og markedssjef i Vipers, Christer Paulsen, og arrangementsansvarlig Aleksander Kristiansen.

I meldingsutvekslingen fikk både spillere og dommere gjennomgå, og i en kommentar refererte Paulsen til en av spillerne i Byåsen som «ho feite til Byåsen». Til dette svarte Kristiansen at «det ikke er lov å si feit i dagens samfunn, man må si enorm».

Etter at samtalen i kommentarfeltet ble kjent, hevdet Paulsen at han hadde blitt hacket. Senere erkjenner han at dette ikke var sant, og at han fulgte opp en grov feil med en annen grov feil.

Nå skriver NRK at sponsorer vurderer å bryte avtalene med Vipers. To av sponsorene som statskanalen har vært i kontakt med krever et mer utfyllende svar fra Vipers.

– Vi ønsker ikke å ta noen forhastet beslutning om videre samarbeid med Vipers. Dette må modnes litt og vi trenger tid til å diskutere saken internt.

Det sier sponsoransvarlig Sonja Wåland i NorgesEnergi til NRK. Hun bekrefter at bedriften har hatt et møte med Paulsen der han har beklaget kommentarene og løgnen i ettertid.

– Tungt å svelge

En annen samarbeidspartner NRK har vært i dialog med, Bli Vakker, forteller at de har avtalt et møte for å ta stilling til hva som skjer videre. Bedriften er på utgående kontrakt og var i dialog med klubben om en forlengelse før denne saken dukket opp.

– Vi fikk nå et nytt moment vi må ta stilling til, sier administrerende direktør i Bli Vakker-eier Brandsdal Group til NRK.

Han forteller at de må kunne være stolte av samarbeidspartneren.

– De fleste synes dette er tungt å svelge uansett. At vi har en høy andel kvinner som både kunder og som ansatte gjør det ikke noe lettere.

Les også

– Hører ikke hva du sier, jeg er så opptatt av «hyllene» dine

Kom med innrømmelse

Etter at Nettavisen hadde blitt gjort oppmerksom på kommentarene til Paulsen og Kristiansen, kom førstnevnte med følgende forklaring:

– Det er ikke jeg som har svart her. Min konto er blitt tatt. Det er helt forferdelig, og vi prøver å komme til bunns i det, uttalte Paulsen til Nettavisen.

Han publiserte også et innlegg på sin Facebook-profil der han hevdet at profilen hadde blitt hacket.

«Dersom noen har fått meldinger fra min instakonto eller Facebook-side de siste 24 timene så er siden min blitt hacket. Jeg har kommet for øre at noen prøver å sverte meg, klubben og andre.»

– Det er jo et vilt spørsmål. Det er helt forferdelig. Jeg står ikke inne for dette. Hvorfor gjør folk eller sier folk sånn? Jeg oppfører meg stort sett veldig greit. Kanskje noen ønsker å sverte klubben. Jeg sitter med en forferdelig smak i munnen, uttalte Paulsen om «hackingen».

I ettertid innrømmet Paulsen å ha løyet. Han la seg flat og beklaget overfor de involverte og hele Håndball-Norge.

– Jeg skrev noe som jeg ikke står inne for, og som jeg har unnskyldt direkte til den det gjelder. Da jeg ble konfrontert med hva jeg hadde skrevet, var det så flaut at jeg valgte den feige veien bort fra situasjonen. Jeg fikk panikk.