Målløse spisser

Rosenborg måtte greie seg uten formspillerne Ole Sæter og Stefano Vecchia, som betydde at Rekdal måtte stille med Fiabema og Carlo Holse i angrep. Duoen sto med null skåringer før dagens kamp, og greide ikke å endre på dette under dagens kamp heller. Fiabema ble tatt av etter 64 minutter, mens danske Holse spilte hele kampen. Nå må Rekdal krysse fingrene for at både Sæter og Vecchia er tilbake når Rosenborg tar imot Tromsø på lørdag. 1. august er også islendingen Kristall Máni Ingason klar for Rosenborg. Er han løsningen på spissproblemet?

Kunsten å spille på kunstgress

Før kampen mot Aalesund hadde Rosenborg kun vunnet en av sine siste åtte siste kamper på kunstgress. Det var 4–0 seieren mot Vålerenga før landslagspausen. Rekdal brukte deler av treningsuken før dagens kamp på Salmar-banen.

– Vi må beherske kunstgress, vi skal spille x antall kamper på det underlaget og det er ikke noe tema å gå inn i de kampene med en negativ holdning, slår han fast. Likevel fortsetter kunstgress-statistikken å hjemsøke Rekdal og RBK. Ni kamper på kunstgress, og fortsatt bare et poeng.

Sliter enda med å skape sjanser.

– Kan vel si at kampen har godt av en skåring.

Det var oppsummeringen til Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre etter første omgang. Kaptein Markus Henriksen var enig under pausepraten.

– Vi har mye ball, men vi må heve tempoet slik at vi skaper noen sjanser.

Selv om analysen var presis, endret lite seg for RBK i andre omgang. Rosenborg slet hele kampen med komme til ordentlig farlige situasjoner, og etter kampen hadde Rosenborg kun skapt 0.8 i «expected goals» (xG).

Plan B, C, D og E

I jakten på skåring gjorde Rekdal fem bytter gjennom andre omgang. Giampaoli, Chrupalla, Skjelbred, Hoff, og Broholm entret alle matta på Color Line Stadion. Likevel gjorde disse byttene lite om noe med kampbildet. Rosenborg har sikret seg en sommersignering allerede, men spillere som kan komme inn og endre kampbildet bør være høyt på prioriteringslisten til Dorsin dette sommervinduet.

Uavgjort, uavgjort, uavgjort

Ingen lag har tapt færre kamper enn Rosenborg denne sesongen. Likevel er det altfor få kamper som ender med seier til Trondheimslaget. Dagens 0–0 var Rekdals syvende uavgjort for sesongen. Med nok et poengtap er avstanden til toppen av tabellen blitt enda lengre for RBK. Molde, Lillestrøm, Viking og Bodø/Glimt tok alle 3 poeng denne runden. Med poengtap i dag ligger nå RBK 11 poeng bak Molde og Lillestrøm i teten. Er kampen om gullet nå offisielt over for Rosenborg?