Jeg kom til Trondheim i 1967, og siden har jeg blitt her. Nydelig by, passe stor, og trivelige folk! Men det er et og annet jeg stusser over når det gjelder forvaltningen av herligheten. La meg i denne omgang nevne tre forhold:

Hvorfor må trebygningen nederst i Prinsens gate (tidligere Naustloftet) stå der og råtne på rot? Det må jo være en skam for byen! Tenner noen en fyrstikk der borte, brenner jo hele kvartalet opp! Har ikke kommunen ansvar og myndighet til å sette en stopper for forfallet?

Ravnkloa var en gang en perle i byen, med fiskemarked og yrende liv. Nå ligger den ganske død. «Det går jo ikke buss hit lenger!» sier de siste standhaftige forretningsdriverne. Og ja, nærmeste bussholdeplass er i Prinsenkrysset (400 m) og utenfor Nova kino (500m). At Trondheim ikke lenger har en skikkelig fiskeforretning, er en skam. På Hamar, hvor jeg vokste opp, har de en fiskeforretning som er kåret til landets beste i flere år. Og det i Innlandet fylke! I Trondheim må man ta buss til Heimdal for å få tak i en skikkelig fiskemiddag. Snakker ikke kommunen med AtB?

Apropos Ravnkloa – å ta båten ut til Munkholmen en solskinnsdag var en opplevelse for både turister, nykommere og fastboende, voksne og barn. Spennende historie, bad, sol og is, og rekesmørbrød og pils i restauranten. En perle! Nå? Beklager stengt.

Er ikke byens myndigheter glad i byen sin? Hva skal vi med «Visit Trondheim», egentlig?