Madrugada med Sivert Høyem i spissen inntar Tapperiet Scene for to konserter i november.

– Madrugadas gjenforeningsturné i 2019 ble en stor suksess og viste at bandets popularitet er massiv, sier Stein Vanebo i Trondheim Stage.

I fjor slapp Madrugada sitt første studioalbum, «Chimes at Midnight», på 14 år. Albumet topper listene i flere land, blant annet Tyskland og Hellas.

Gjenforent i 2019

Tilbake i 2007 gikk bandets gitarist bort og som følge av dette ble Madrugada oppløst året etter.

– Bandet var på høyden da de la inn årene i 2008, men elleve år borte fra rampelyset bidro bare til å forsterke bandets status og Madrugada fant sammen igjen. Til stor glede for fansen, og med spillegleden tilbake i bandet som aldri før er de klare for Europa-turné og en gigantisk stadionkonsert i august, sier Vanebo.

Til høsten venter Trondheim og Tapperiet Scene. 18. og 19. november går teppet opp for Madrugada.

– Publikum i Trondheim får oppleve Madrugada og Sivert Høyem, som av mange i bransjen er anerkjent som en av verdens beste vokalister, sier Vanebo.

Vunnet flere gjeve priser

Bandets nye album beskrives av dem selv som «et ektefødt barn av helt usedvanlig god stemning». Albumslippet førte med seg to konserter i Oslo Spektrum og lanseringen av konserten i Athen.

– Majestetisk. Storslått. Episk. Ord som er vanskelig å unngå når man skal beskrive en av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada. Noen sier rocken er død, men Madrugadas stigende popularitet og ubestridte suksess de siste årene sier noe annet, skriver Trondheim Stage i en pressemelding.

Madrugada har funnet fem Spellemannpriser og to Alarmpriser. Bandet har sluppet seks studioalbum som alle har solgt til gull eller platina.