Gå til sidens hovedinnhold

Erna åpner mer enn planlagt: Her er de nasjonale lettelsene

Under regjeringens pressekonferansen fredag sier statsminister Erna Solberg:

- Vi åpner litt mer enn hva som opprinnelig var skissert.

Nye forskrifter trer i kraft fra 20. juni.

Trondheim har for tiden lokal forskrift som gjelder for kommunen:

Disse koronareglene gjelder i Trondheim nå

Les også

Røsstad: – Det som skal bli godt, er om vi kan fjerne den lokale forskriften

Kulturminister Abid Raja (V) bekreftet overfor VG i forkant av dagens pressekonferanse at idretten igjen kan gå mot mer normale tider.

Til avisa sier han:

– Vi har vunnet over pandemien og er tilbake til normalen for barn og voksne i idretten over hele landet. Dette er en lettelsens dag, og det er grunn til å juble – for nå er vi i gang!

Kan arrangere friidrettsarrangement

Krav om innreisekarantene truer ikke lenger Bislett Games 1. juli. Regjeringen tar grep som gjør friidrettsfesten med utenlandske stjerner mulig, skriver NTB.

Det bekrefter kulturminister Abid Raja (V) overfor TV 2 i forkant av regjeringens framlegging av videre gjenåpning av Norge fredag.

Unntaket gjør at en begrenset gruppe med utenlandske idrettsutøvere slipper karantenetid.

– Det første store internasjonale arrangementet blir Bislett Games. De får ja. Det betyr at deltakere fra utlandet kan komme til Norge og delta, sier Raja.

Endringen var en forutsetning for at Bislett Games kunne gå som planlagt om snaut to uker. Den gjør det også mulig for Bodø/Glimt å ta imot Legia Warszawa i mesterligakvalifiseringen uten karantenetrøbbel for de polske gjestene. Hjemmekampen spilles 6. eller 7. juli.

Fra søndag blir det også åpnet for maksimalt 5000 tilskuere på utendørsarenaer. Kravet er at normal kapasitet ikke overstiger 50 prosent, og det må være bruk av adgangstesting eller koronasertifikat.

Kommentarer til denne saken