Det som kommer til å skje er etter all sannsynlighet at dette ordner seg, kanskje til og med til fordel for Ole Sæter, som ikke synes at han tilbys den lønna han nå er verdt – hvis han fortsatt dokumenterer at han er verdt det. For nå er det opp til ham selv.

I den grad det er mulig å si at begge parter har manøvrert lurt i en forhandling , så kan dette være tilfellet nå: Spilleren har god tid til å vise at den siste tids prestasjoner ikke er forbigående, mens klubben på sin side får muligheten til å vurdere holdbarheten i det Ole Sæter har vist så langt.

Hvis vi ser denne saken i sammenheng med det som har skjedd med RBK-spissene tidligere i år, er det ting som tyder på at det begynner å bli smalhans på Lerkendal. Var det fornuftig å la Bryan Fiabema gå så lett, og fremfor alt: Ville det ikke vært lurt å la Noah Holm spille på seg noe i nærheten av den prislappen som er riktig, før han ble solgt med stort overskudd? Han er nåtidens store norske spisstalent, som RBK til slutt klarte å få minst mulig ut av, sportslig- vesentlig på grunn av skadene- og økonomisk.

I dette bildet kan Ole Sæter virke å være verdt nærmest hva som helst, en profilert lokal spiller, en type med en veldig spennende biografi, som bøtter inn mål. Kan det bli bedre? Kanskje ikke, i alle fall ikke hvis en legger inn i regnestykket hva han trolig har betydd for danske Tengstedts prestasjoner. Sæter løper hit og dit, og er veldig vanskelig å holde rede på for motstanderen, med blant annet den konsekvens at dansken får gode arbeidsforhold.

Casper Tengstedt virker å kanskje ha enda større potensiale enn Sæter. Det kan være drømmeparet i et RBK-lag som spiller så mye på improvisasjon.

Men begge er i den kategorien spisser som ikke er så lett å spå om, fordi særlig Sæter deltar forholdsvis lite i spillet, og svever høyt på scoringene sine. Sånne angripere har vi sett mange av før. Noen av dem viser seg å ikke holde over tid. Andre må vi til slutt innrømme er stabile på sitt høyeste nivå. Det var ikke så lett å vite hvor god Harald Brattbakk skulle bli heller. Landslagsledelsen ble aldri helt overbevist, samme hvor ofte han scoret på klubblaget.

Hvis Sæter er den nye Brattbakk, som ikke er mulig, men pytt, la oss være litt rundhåndet med formuleringene: Hvis han er en ny Brattbakk, er han helt sikkert verdt det han nå har forlangt. Jeg tolker det som om klubbledelsen fortsatt ikke er helt overbevist. Det er faktisk mulig å forstå det. Tross alt.

Så har Ole Sæter rent sportslig, med god hjelp fra agenten sin, de «hjelper» alltid til, satt seg i en litt krevende situasjon. For nå må han bevise hvor god han er, i nesten hver eneste kamp, enten det er RBK eller andre klubber han skal presse. Hvis han tross det fortsetter å score mål, er jeg helt sikker på at RBK kommer opp med et nytt tilbud.

Og da er det ikke lenger noen grunn til å hisse seg opp.