Mens hetebølgen har herjet i Europa i sommer, har ikke trondhjemmerne akkurat vært bortskjemt med sol og oppholdsvær.

Ifølge Vær-Torsten, eller Torsten Hanssen som han egentlig heter, var 21 av 31 døgn i juli i år kaldere enn normalen.

I tillegg har det vært mye nedbør, men nå kommer meteorologen med god nyheter til værsyke trøndere.

– Det vil gå noen spredte regnbyger først på fredagen, men ellers blir det ikke så aller verst vær, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt.

Han forteller videre at det er ventet skiftende skydekke og perioder med sol.

– Det kan bli opp mot 17 grader på det varmeste. I kveld blir det veldig fint med oppholdsvær og perioder med sol, sier han.

Skal bøtte ned

Men finværet varer ikke lenge. For i løpet av natten skal det begynne å regne. Og det gir seg ikke med det første.

– Lørdagen er ganske nedbørsrik, tungt skydekke og lokal tåke. Det blir ikke spesielt varmt vær, det blir nok ikke mer enn 10 til 13 grader. Det blir en dag som passer best å holde seg inne, sier han.

Det er helt klart søndagen som ser best ut.

– Søndag klarer det opp og temperaturen stiger litt, og det er det er forventet at man kan komme opp i 17 grader. Man får også tørt vær, om man ser bort fra regnet i morgentimene. På ettermiddagen og kvelden blir det mye sol, sier han.

Godværet fortsetter

Fagerlid sier han har stor tro på at godværet fortsetter ut i neste uke, og peker allerede nå på at onsdag, torsdag og fredag kan bli dager med sol og temperaturer over 20 grader.

– Vi har veldig positive signaler for neste uke i Midt-Norge. Det er varmere luftmasse som er på vei til Midt-Norge, og temperaturene øker gradvis utover uken. Det er mange dager med oppholdsvær mest sannsynlig. Jeg er ganske optimistisk, sier han.